Tottenham: Conte megvédte a potyázó Llorist

Antonio Conte megvédte a nagyot bakizó Llorist

 

A Tottenham hazai pályán szenvedett kétgólos vereséget az Arsenaltól, a vereséghez kellett a nagyot bakizó, a labdát a saját kapujába ütő Hugo Lloris is. Antonio Conte megvédte a játékosát.

 

Lloris egy éles szögből belőtt labdát ütött be a saját kapujába, ezzel szerezte meg a vezetést az Arsenal, amely amúgy is jó formában van. Így az ágyúsokat felhozta, a Spurst egy kicsit megzavarta.

Az Arsenal Ödegaard révén még az első félidőben kettőre növelte az előnyt. Ugyan összességében, a helyzetek alapján egyenlíthetett volna a Tottenham, de a városi rangadót az éllovas nyerte.

A mérkőzés után természetesen téma volt Hugo Lloris is. A franciákkal világbajnok, a katari vébén pedig második helyezett kapus az idényben több bizonytalanságot is mutatott. A szurkolókban már felmerült a kapuskérdés is. Viszont Conte beszélt Llorisról és arról is, miért fontos a csapatnak a játékos. Azon kívül, hogy Lloris a csapatkapitány.

"Az ilyen helyzetben mindig nehéz. Úgy gondolom, hogy nem pozitív, ha csak egy-két esetre koncentrálunk. Tudom, hogy a futball ilyen, és néha tudsz pozitívan hozzáállni és menteni a helyzetet. De őszintén mondom, Hugót a világ egyik legjobb kapusának tartom, és az ilyen előfordulhat."

"Megtörténhet, hogy néha hibát követsz el. Az biztos, hogy a kapus hibája mindig látványosabb."

"Hugo egyike azon játékosoknak, akik nagyon fontosak számunkra az öltözőben, a személyisége miatt, valamint a világ egyik legjobb kapusáról beszélünk."