Rangadóval zárul a Premier League 21. fordulója

Fulham - Tottenham rangadóval zárul a 21. forduló az angol bajnokságban

 

A Premier League 21. fordulójának záró mérkőzése arról dönthet, hogy melyik csapat szakad le lassan végleg a top4-be kerülésért folytatott küzdelemből.

 

Persze még ilyet korai kijelenteni, mert nem ledolgozhatatlanok a különbségek, de a bajnoki tabellán már kezdenek érződni a szakadások.

A Fulham a hetedik helyen áll, két ponttal lemaradva az ötödik Tottenhmatől. A Spurs pedig hat ponttal lemaradva követi a harmadik Newcastle-t és a szintén 39 pontos Manchester Unitedet.

A Fulham egy győzelemmel megelőzheti a városi riválist, míg a Tottenham a győzelme esetén nem szakad le a TOP4-től.

A 21. fordulóban több rangadót is rendeztek. A forduló a Liverpool - Chelseavel indult, vagyis a két komoly problémával küzdő amúgy top6-os klub játszott egymással. A gólnélküli döntetlen megmutatta, hogy nem lábaltak még ki a bajnokság eleje óta tartó hullámvölgyből.

A forduló rangadója pedig természetesen az Arsenal - Manchester United meccs volt vasárnap. A vége 3-2 lett, fordulatokkal, és egy 90. percben szerzett győztes góllal. Az Arsenal a legtöbb riválisánál egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, viszont féltávhoz értek az ágyúsok, és 19 mérkőzés után 50 ponttal vezetik a tabellát. Mivel a fő rivális Manchester City is nyert, ezért maradt az 5 pont előny, a bajnoki címért folytatott küzdelem még hosszú lesz.

A Fulham az esti mérkőzésbe négy győztes után egy Newcastle-től elszenvedett bajnoki vereség után érkezik, míg a Tottenham az Arsenal és a Manchester City elleni vereségből lábalna.

A vendégeknél a vezetőségből is érkeznek rossz hírek, hiszen a futballigazgató még a Juventusnál töltött időszaka miatt első körben eltiltást kapott az olaszországi labdarúgással kapcsolatos ténykedéstől. Az olasz labdarúgó szövetség még nem érte el a nemzetközi szövetségeknél a tiltás kiterjesztését. De az biztos, hogy nem hat jól Paratici jelenlegi klubjára a dolog. Ráadásul örök kérdés, hogy Antonio Conte vezetőedző marad, meddig marad. A legújabb hírek szerint az idény végéig maradni fog az olasz mester.

 

PREMIER LEAGUE 21. FORDULÓ

2023.01.23., HÉTFŐ 21:00

FULHAM - TOTTENHAM

STADION: CRAVEN COTTAGE

JÁTÉKVEZETŐ: PAUL TIERNEY

TV: ARENA4