Kane történelmei rekordot állított be, nyert a Tottenham a Fulham ellen

Tottenham, Harry Kane
Harry Kane a csapattársakkal ünnepli, a rá jellemző szolid módon, a gólját. Később kiderült, hogy a rekordbeállítást jelentő találata ráadásul három pontot ért a csapatának.

Harry Kane klubrekordot állított be, a gólja ráadásul győzelmet ért a csapatának

 

A Premier League 21. fordulójának záró mérkőzése papíron rangadónak számított, végül nagy taktikai csatát hozott és egy szép gólt.

 

Az első félidő nagy részében a Fulham játszott aktívabban, több helyzetet is kidolgoztak, a Spurs pedig láthatóan a biztos védekezésre tette a hangsúlyt. Hiszen az utóbbi időszakban sok gólt kapott a csapat. Antonio Conte ki is jelentette, kettőnél több gólt bennmaradásért küzdő csapat kap.

Ennek köszönhetően próbált nem kinyílni a Spurs, hagyta támadni a hazaiakat, akik igazán nagy helyzetet nem tudtak kiharcolni.

Aztán az első félidő utolsó tíz percében szép lassan magasabb fokozatra kapcsolt a Tottenham, nem vitték túlzásba, nem szaladták szét londoni riválisukat, de beszorították őket a saját tizenhatosukra. Az első félidő ráadásának első percében Son tette le Kane-nek a labdát, aki a tizenhatos előtt keresztbe vitte a labdát lövő helyzetbe, majd szinte középről a bal alsóba tekert.

A góllal Kane beállította Jimmy Greaves gólrekordját, 266 gólnál jár a Tottenham színeiben. Nem mellesleg ez volt a 199. Premier League találata, hamarosan belép az elit kétszázasok klubjába és csak Alan Shearer PL rekordja lehet a következő célja.

A mérkőzés második felében még kevesebb helyzetet láthattunk, bár az volt a csoda, hogy a Spurs végül nem növelte tovább az előnyét, Kane fejesét védte óriási bravúrral Leno, de még azon kívül is volt kisebb-nagyobb lehetősége a vendégeknek. A Fulham a második félidőben nem tudott komoly helyzetig jutni, a Tottenham nagyon masszívan védekezett a hétfő esti mérkőzésen.

Nem volt látványos mérkőzés, de nagy küzdelem volt a pályán. A három ponttal pedig a Tottenham életben tartotta a Bajnokok Ligája indulást jelentő álmait.

 

PREMIER LEAGUE 21. FORDULÓ

2023.01.23., HÉTFŐ 21:15

FULHAM - TOTTENHAM 0-1

gólszerző: Harry Kane 45+1