Joao Félix az első mérkőzésén pirosat kapott a Chelseaben, nyert a Fulham

A Fulham legyőzte a Chelseat, Joao Félix első meccsén pirosat kapott

 

A Fulham jó formában, a Chelsea pocsékban várta a Premier League 7. fordulójából pótolt mérkőzését. És a lefújás után is csak bonyolódott Graham Potter helyzete a kékek kispadján.

 

Willian révén a 25. percben szerezték meg a vezetést a hazaiak, a megpattanó lövése a kapuban kötött ki. A második félidő elején ravasz szabadrúgás utáni kipattanót lőtt be közelről Koulibaly a 47. percben.

Az amúgy is rengeteg sérüléssel bajlódó Chelseanél az 56. percben sérülés miatt le kellett cserélni Denis Zakariát. Majd két perccel később Joao Félix csúszott késve a labdára, és talált sípcsontot azonnali pirosért. Pedig az Atletico Madridtól frissen kölcsönben érkező portugál támadó addig csapata legjobbja volt.

A Chelsea történelmében először volt olyan a Premier League-ben, hogy a debütáló játékos rögtön pirosat kapjon.

Az emberelőnyt viszonylag gyorsan kihasználta a Fulham, a 73. percben Andreas Pereira jobbról tekert az ötösre, a védők és Kepa sem volt a helyzet magaslatán, Vinicius pedig a kapuba fejelt.

Az egy gólos előnyét már nem szórakozta el a Fulham, bár Lenonak volt dolga, Havertz bal alsóba tartó lövését bravúrral védte.

 

PREMIER LEAGUE, 7. FORDULÓ

2023.01.12., CSÜTÖRTÖK     KEZDÉS
FULHAM

Willian 25

Vinicius 73
2-1 CHELSEA

Koulibaly 47

piros: Joao Félix 58
21:00