Joao Félix a Chelseaben folytatja, de hosszabbított az Atleticóval

Joao Félix, Chelsea
Joao Félix Chelsea színekben (fotó: Chelsea, Twitter)

Joao Félix kölcsönben a Chelseanél folytatja, hivatalosan bejelentették a felek a megállapodást

 

A Chelsea hivatalosan bejelentette, kölcsönvették az Atletico Madridtól a portugál szélsőt. Joao Félix egyelőre az idény végéig kölcsönben érkezik a londoni klubhoz.

 

A kékek 11 millió eurót fizetnek a kölcsön idejére, valamint a játékos fizetését is állják.

"Minőségi játékos. A pálya támadó harmadában képes változtatni a játék menetén. Fiatal, de sok tapasztalattal rendelkezik. Minőségi játékos, aki képes emelni a társakon." - Potter úgy tűnik, örült Joao Félix szerződtetésének, szerinte az egész csapaton tud segíteni a pályán a fiatal portugál.

Azt is fontos megjegyezni, a Chelseat komoly sérüléshullám gyötri, így gyorsan kellett lépni a szerződtetése miatt.

Közben az Atletico Madrid viszont azt jelentette be, hogy egy évvel meghosszabbították Joao Félix szerződését, így 2027. június 30-ig szóló szerződés köti a spanyolokhoz.

Ez akár azt a pletykát is erősítheti, hogy Diego Simeone az idény végén távozhat. Joao Félix éppen azért távozott most a madridi klubtól kölcsönbe, mert nem igazán találja a hangot az edzővel, a játékstílusa nem fekszik Simeonénak.

Joao Félix 2019-ben érkezett a Benficától az Atletico Madridhoz, 126 millió eurós vételárért, amivel ő lett akkor minden idők harmadik legdrágább játékosa. Ahhoz képest nagyon nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Viszont a 23 éves játékos egyelőre csak kölcsönbe igazolt a Chelseahez, még az is elképzelhető, hogy visszatér Madridba. A szerződéshosszabbítás viszont lehet csak annyit jelent, hogy ha elégedett vele a Chelsea, akkor komoly összeget kelljen fizetnie érte.

Joao Félix 131 mérkőzésen lépett pályára eddig az Atletico Madrid színeiben, 34 gól mellett 18 gólpassz szerepel a neve mellett.