Elképesztő mérkőzésen nyert a Man City a Tottenham ellen

Látványos foci ünnepet hozott a Manchester City és a Tottenham rangadója

 

Fordulatokat, hat gólt és Manchester City győzelmet hozott a hetedik fordulóból pótolt találkozó a Premier League-ben.

 

A mérkőzéstől nagyjából alapjáraton azt kaptuk, amire lehetett számítani. A Manchester City próbál labdát birtokolni, míg Conte azon edzők közé tartozik, aki tudja, hogyan kell játszani a City ellen. Az első félidőben természetesen nyomott a City, de közben a Tottenham magasan letámadta a hazaiakat, aminek meg is lett az eredménye, Ederson hibájából megszerezte a tizenhatoson belül a labdát a vendég csapat, majd Kulusevski okosan helyezett a kapuba az első félidő végén.

A City egy pillanatra megrogyott, kontra végén már úgy tűnt, elveszíti a labdát a Spurs, de Kane a tizenhatoson belül becsúszva visszaszerezte a labdát, éles szögből kapura bombázott, Ederson csak beleütni tudott, a kipattanót pedig Emerson Royal a kapuba fejelte az első félidő ráadásában.

A Tottenham nagy pechje az volt, hogy itt jött a szünet, mert volt ideje Guardiolának összeszednie a csapatát, amely amilyen gyorsan hátrányba került, olyan gyorsan egyenlített, majd a vezetést is megszerezte, aztán a thriller végét az utolsó pillanatokban lezárta.

Az 51. percben Julian Alvarez szépített, majd Haaland az 53. percben fejjel egyenlített. Tíz perccel később Perisic veszített el egy könnyű labdát a bal szélen, Mahrez pedig éles szögből a kapuba lőtt. Lloris újabb mérkőzésen kapott olyan gólt, amit nem illik kapusnak. Jelen esetben Davies ugyan beleért, enyhén irányt változtatott a labda, de még így is felróható a kapusnak a hiba.

A hajrában Ederson indításánál hibázott óriásit a csereként pályára lépő Lenglet, utolsó emberként combbal akarta megszelídíteni a labdát, ami természetesen nem sikerült neki, Mahrez pedig lezárta a mérkőzést.

Pedig a Tottenhamnek is volt lehetősége, hiszen a második félidőben kapufáig jutottak a vendégek, de összességében megérdemelte a City a győzelmet, amivel így tapad az Arsenalra, míg a Spurs fontos pontokat hullajtott a top4-be kerülésért folytatott csatában.

És, amit ritkán lehet látni:

A Tottenham két gólja között két perc nyolc másodperc telt el, majd a City első két gólja között két perc kilenc másodperc.

 

2023.01.19., CSÜTÖRTÖK     KEZDÉS
MAN CITY
J.Alvarez 51
Haaland 53
Mahrez 63, 90
4-2 TOTTENHAM
Kulusevski 44
Emerson Royal 45+2
21:00