Barcelona: Xavi első trófeája edzőként a csapattal

Xavi Hernandez megszerezte első trófeáját edzőként a Barcelonában, de több játékosnak is ez volt az első trófea játékosként.

 

Xavi Hernandez játékosként többször is átélt hasonló és nagyobb sikereket is a Barcelonában, de edzőként, ez volt az első trófeája a katalánokkal.

 

A spanyol szuperkupát ráadásul a Real Madrid elleni döntőben nyerték el, a szaúdi rendezésű döntőben 3-1-re nyert a Barcelona, megérdemelten.

Xavi a mérkőzés után kiemelte, fontosnak tartja, hogy megnyerték a trófeát, mert így a játékosok is könnyebben elhiszik, igazuk van az edzőknek, nem véletlenül javasolják azt, amit. Ráadásul önbizalmat ad a győzelem a csapatnak.

Viszont azt továbbra is kiemelte, számára a győzelem mellett mindig is fontosabb lesz az, ahogy játszik a csapat. Ha nyer egy mérkőzést a csapat, de nem azt kapja vissza játékban, mint amit elvár, akkor nem lesz elégedett.

A kupa több játékosnak is az első volt a Barcelonával a jelenlegi keretből.

Iñaki Peña, Balde, Bellerín, Christensen, Marcos Alonso, Kounde, Eric García, Kessie, Gavi, Lewandowski, Ferran Torres, Arnau Tenas, Memphis és Raphinha számára is ez volt az első trófea a Barcelonával.