Arsenal: van élet Mudrikon túl is

Facundo Torres
Az uruguayi szélső, Facundo Torres az egyik Arsenal kiszemelt

Az Arsenal nem omlott össze azért, mert nem sikerült szerződtetniük Mihajlo Mudrikot, van bőven más lehetőségük is.

 

Az Arsenal számára nyilván kellemetlen volt, hogy nem sikerült szerződtetniük Mihajlo Mudrikot, aki a posztja egyik legfelkapottabb fiatal játékosa. Az Arsenal nem volt hajlandó összességében 100 millió eurót adni a szélsőért, míg a Chelsea végül 70 millió fix + 30 millió bónuszokért megállapodott a Shakhtarral az átigazolásról. Arteta elmondta a véleményét.

 

"Kiváló játékosaink vannak. Szeretnénk javítani a csapatunkat ebben az átigazolási időszakban." - jelezte, nem csak ő, hanem a klubvezetőség is azon van, hogy sikerüljön erősíteni a keretet, de nem mindenáron.

"Mindannyian együtt vagyunk ebben, meg fogjuk kötni azokat az üzleteket, amelyeket meg tudunk kötni, és amelyekről úgy gondoljuk, hogy rendben vannak a futballklub számára is."

Az Arsenal középpályást keres, de szélsőt is. A fő kiszemeltjük Declan Rice, viszont a West Ham középpályását szinte biztosan nem tudják elhozni télen. A válogatott játékos jelezte, küzd a csapatáért, hogy bent maradjanak a legjobbak között. Viszont már az elmúlt nyáron is lehetett tudni, kész csapatot váltani, mert nyerni szeretne valamit a pályafutása során.

A szélre szóba került már Raphinha is, aki a Barcelonához igazolt a nyáron, de nem egyértelműen találja még a helyét. A brazil szélső a Leedstől igazolt a spanyol bajnokságba, vagyis ismeri a Premier League-t.

Valamint Moussa Diaby nevét is bedobták, Diaby a Leverkusen játékosa.

Facundo Torres iránt is érdeklődtek korábban, a 22 éves uruguayi szélső az Orlando Cityben játszik.

Valamint támadó posztra lehetett hallani Vlahovic nevét is.

Vagyis van bőven játékos a képben az Arsenalnál is, majd kiderül, ki igazolhat közülük a bajnokságot vezető klubhoz.

Arteta fő gondja a rövid kispad, ha az alapemberek közül kidől valaki, nem nagyon tudja helyettesíteni. Az idény fele pedig még hátra van.