A Tottenham kikerül a hullámvölgyből? Visszatértek a kulcsjátékosok

Antonio Conte
Antonio Conte jó hírt közölt a szurkolókkal: Rodrigo Bentancur bevethető lesz a Manchester City ellen

Visszatért Rodrigo Bentancur is a Tottenham keretébe, az utóbbi évben az uruguayi válogatott játékos volt a középpálya egyik motorja. Kezdhet-e a Manchester City ellen, még kérdés.

 

A Tottenham a Manchester City otthonában lép fel, a Premier League 7. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán. Antonio Conte a sajtótájékoztatón jó hírt jelentett be a szurkolók számára, Rodrigo Bentancur felépült, akár bevethető állapotban lesz a City ellen.

 

"Számunkra fontos játékosról beszélünk. Láttuk a különbséget az előző szezonban, amikor Bentancur és Kulusevski bekerült a csapatunkba. Szerintem Pierre-rel is jó középpályás párt alkotnak, fontos játékos a számunkra. Ez jó hír, és még van egy edzésünk a mérkőzésig, hogy meghozzuk a legjobb döntést." - mondta Conte Bentancur visszatéréséről.

Az uruguayi középpályás tavaly januárban érkezett a Juventustól Kulusevskivel egyetemben a Tottenhamhez. Szinte rögtön megmutatta, milyen magas szintet képvisel. Ebben az idényben pedig már gólokkal is segítette a csapatát, motorja lett a Spurs játékának.

Pierre-Emile Höjbjerg és Rodrigo Bentancur szinte megbonthatatlan kettőst alkotott az utóbbi évben Conténál, és lehetett látni, ha egyikük kiesik, akkor döcögősebb lett a játék. Az utóbbi időszakban Höjbjerg mellett váltakoztak a középpályások, Bissouma, Skipp és Pape Matar Sarr is lehetőséget kapott a bizonyításra. Skipp a hosszú sérülés után még keresi magát, Bissouma nem nyújt olyan teljesítményt, mint Brightonban, hullámzó a teljesítménye. Viszont láthattuk már, hogy Bissouma képes Höjbjerg és Bentancur mellett is játszani. Az utóbbi mérkőzések pedig Pape Sarr életében hoztak nagy változást, hiszen Conte az Arsenal elleni derbin már a kezdőbe nevezte, mivel Bissouma bokája még nem volt teljesen rendben, de a játékával is bizonyította nyomás alá helyezheti a rutinosabb középpályás társakat, mert lehet rá is számítani. Viszont az alapot még mindig a Höjbjerg - Bentancur kettős alkotja. Kérdés, hogy Bentancur kezdőként kap lehetőséget a City ellen, vagy csak csereként lép pályára.

Az utóbbi héten felépült Dejan Kulusevski és Richarlison is, az Arsenal ellen már mind a ketten lehetőséget kaptak, de érezhető volt a játékukon a kihagyás. Valamint a világbajnok Romero is visszakerült a csapatba, de még fejben Katarban érzi magát.

A kérdésre, hogy a Tottenham kikerül-e a hullámvölgyből, nehéz válaszolni. Biztosan, csak az idő a kérdés, milyen gyorsan lendülnek formába a sérülésből felépülő kulcsjátékosok. A City ellen nem könnyű játszani, bár Pep Guardiola csapata éppen mini hullámvölgyben van. Az is kérdés, hogy a Spurs lesz, amely kirángatja a manchesteri klubot a gödörből, vagy inkább a City nyújt segítő kezet a Spursnek. Bentancur visszatérése viszont biztató Conte számára, de Richarlison bevethetősége is sokat jelenthet, hiszen a formán kívüli Sont akár pihentetheti is az olasz mester.

A Manchester City - Tottenham rangadó mind a két félnek fontos. A City nem akar végleg leszakadni az éllovas Arsenaltól, míg a Spurs nem akar lemaradni a Bajnokok Ligája helyekért folytatott küzdelemben. A londoni klub jelenleg öt pontos hátrányból figyeli a negyedik Newcastle-t.

 

PREMIER LEAGUE 2022/23

7. FORDULÓ

2023.01.19., CSÜTÖRTÖK 21:00

MANCHESTER CITY - TOTTENHAM

ETIHAD STADION

JÁTÉKVEZETŐ: SIMON HOOPER