A Juventus 15 pontos levonást kapott, több egykori vezetőt eltiltottak

Súlyos büntetést kapott pénzügyi szabálytalanságok miatt a Juventus, több vezetőre is eltiltás vár

 

Az olasz labdarúgó-szövetség megerősítette, hogy a Juventus 15 pontos levonást kapott a klub korábbi átigazolási ügyleteinek vizsgálata után. A Juve állítólag mesterségesen nyúlt bele a tőkenyereségbe, csökkentve a klub veszteségeit.

 

A Szövetségi Fellebviteli Bíróság túllépte a szövetségi ügyész által eredetileg kért kilenc pontos levonást, végül tizenöt pontos levonás éri a Juventust.

Súlyos büntetést kaptak az érintett vezetők, valamint indítványozzák azt is, hogy nem csak az olasz labdarúgásban legyenek érvényesek a büntetések. Azóta például Fabio Paratici már a Tottenham futballigazgatója.

A döntés alapján több vezetőt eltiltanak mindennemű labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Paratici 2 és fél évre, Andrea Agnelli, Arrivabene 2 év, Cherubini 1 év 4 hónap, Pavel Nedved, Garimberti, Vellano, Venier, Hughes, Marilungo és Roncaglio 8 hónapos eltiltást kap. A döntés első körben az olasz labdarúgásra vonatkozik, de ki akarják terjeszteni az UEFA és a FIFA felé is.

A többi érintett klubot és azok igazgatóit, menedzsereit felmentették. (Ami a Juventus szurkolóit végképp felbőszítette)

A Juventus fellebbezést nyújt be.