Mire készülhet Messi?

Messi világbajnok
Messi a csúcsra ért a világbajnoki cím elnyerésével. De lassan az is eldől a fejében, melyik klubban folytatja a pályafutását. PSG az idény végéig? Barcelona vagy az Inter Miami jövőre?

Leo Messi most már minden komoly trófeát megnyert, néhány nap ünneplés után, jöhet a találgatás a jövőjével kapcsolatban

 

Messi számára talán a legfontosabb trófeát sikerült megnyerni vasárnap Katarban. A válogatottal a csúcsra érni, mindenki számára különleges, számára pedig talán még inkább, hiszen Maradona után őt tartják a legjobb argentin játékosnak. A világbajnoki címmel a kezében már egyenrangúként kezelhetik. Sőt bizonyos szempontból akár nagyobb példakép, mint az isteni Diego. De a shownak folytatódni kell, jönnek a pletykák a klubfolytatásról.

 

Messi labdarúgó pályafutása nem fejeződött be azzal, hogy világbajnok lett. Jelezte is, attól még, hogy megnyerték a világbajnokságot, nem vonul vissza a válogatottól. Az mondjuk borítékolható, hogy ez volt számára az utolsó világbajnokság, de még bőven a válogatott segítségére lehet a következő években is. Attól függ, mennyit játszik még klubszinten, ami pedig az egészségi állapotától is függ.

Messi a hírek szerint három komoly lehetőség közül választhat

- PSG

- Barcelona

- Inter Miami

A PSG-vel az idény végéig van szerződése, de a klubvezetőség már jelezte, szeretnének hosszabbítani vele. A döntő érdekessége volt, hogy az argentin válogatott éppen a francia válogatott ellen játszott és nyert. A PSG és az egy fokkal gyengébb francia bajnokság, teljesen jól felkészítette Messit a világbajnokságra. Nem volt annyira leharcolva, viszont fejben erre az idényre már ott volt, beilleszkedett új csapatába, visszanyerte önbizalmát és tudott koncentrálni mind a klubjára, mind a hőn áhított világbajnoki címre. Messi vezére tudott lenni ennek az argentin válogatottnak, a fiatalok és idősek is igazi csapatként küzdöttek a címért. Ebből a szellemiségből visszaadhat még a PSG-nek is.

A Barcelona szeretné visszavinni Messit. Az elválás nem úgy sikerült, ahogy szerették volna a felek. A Barcelona olyan anyagi válságba került, ami mellett Messit nem tudták megtartani. Senki sem tudta elképzelni a Barcelonát Messi nélkül, és talán maga a játékos sem gondolta volna, hogy valaha másik klubban fog játszani, mint a katalánok, ahol lényegében egész pályafutását töltötte, és ahol a csúcsra jutott klubszinten.

Az biztos, hogy Messi még vissza fog térni a Barcelonához, az itt a kérdés, hogy még játékosként, vagy valamilyen szinten később a vezetőségben, vagy utazó nagykövete lesz csak a klubnak. Messi és a Barcelona közötti kötelékek nem fognak megszakadni, az biztos.

A nyáron mivel lejár a szerződése a francia klubnál, így akár megvan a lehetőség a visszatérésre. Persze a fizetés kérdés lesz, mert a Barcelona anyagi helyzete még mindig nincs teljesen rendezve.

Az Inter Miami pedig a harmadik út, amely valamilyen szinten az egyértelmű levezetést jelentheti Messi számára. David Beckham klubja örömmel várná az argentin zsenit, mesés fizetéssel, és kisebb terheléssel, mint amilyen Európában van top szinten.