Ronaldo a világbajnokság után távozhat Manchesterből?

Cristiano Ronaldo hosszú interjújára reagált a Manchester United

 

Cristiano Ronaldo a The Sunnak adott hosszú interjút és ott bizony borított mindent, nekiment a Manchester Unitednek, és elmondta a saját érzéseit, véleményét az elmúlt nagyjából fél évről.

 

A nyári felkészülés óta Cristiano Ronaldo egy célpont lett Angliában, majd a bajnokságban sem úgy alakult számára az ősz, ahogy szerette volna. Beszélt az okokról, majd a klub is reagált.

Ronaldo elárulva érzi magát, amiatt, ahogyan kezelte őt a Manchester United. Minden rossz dologért, ami a Manchester Unitednél történt, őt okolják, lényegében úgy érzi, el akarják üldözni a klubtól. Tiszteletet kér magának, ő csak akkor tud tisztelni egy edzőt, ha az is tiszteli őt, így nincs jó véleménnyel Ralf Rangnickról, majd Erik ten Hagról sem. De beszólt Rooneynak is, aki kritizálta őt az utóbbi időszakban.

Fontos kiemelni, Ronaldót komoly tragédia érte az utóbbi időszakban, tavasszal ikreket vártak, de a fiúk nem élte túl a szülést. Majd a nyáron, a három hónapos kislányt kórházba kellett vinni, és a lánya mellett akart lenni. Állítása szerint a klub nem mutatott empátiát iránta, sőt, nem hittek neki, hogy a lánya betegsége miatt hagyta ki a felkészülést.

Kiemelte, hogy a Liverpool drukkerek mennyit segítette neki még tavasszal, mikor a Liverpool elleni mérkőzés 7. percében neki énekelték "You'll Never Walk Alone"-t.

Szerinte ráadásul a klubnál semmi fejlődés nem történt, mióta Sir Alex Ferguson távozott.

Az interjút pedig többek között a szurkolók iránti tiszteletből adta.

 

A klub közleményt adott ki, ami sok mindent nem árul el, de nyilván szó nélkül nem mehetnek majd el az interjú mellett.

"A Manchester United tudomásul veszi a Cristiano Ronaldo által adott interjúval kapcsolatos médiavisszhangot.

A klub a teljes tényállás felmérése után mérlegeli válaszát.

Továbbra is a szezon második felére való felkészülésre összpontosítunk, megtartva a lendületet, a hitet és összetartást a játékosok, a menedzser, a segítők és a szurkolók között."

 

Ebből egyelőre nem derül ki, milyen választ adnak majd az interjúra, de természetesen elindult a találgatás.

Elképzelhető, hogy készek ingyen elengedni a játékost, ha Ronaldónak nem lesznek követelései a klub felé.

Ronaldo 2021-ben tért vissza a Manchester Unitedhez. Ekkor lényegében köztudott volt, hogy a Manchester Cityvel tárgyalt, és nagyon közel volt a megállapodás. De többek között Sir Alex Ferguson meggyőzte, hogy ne az ősi riválist válassza, hanem régi klubját, ahol imádják. Így utólag azt lehet mondani, rossz döntést hoztak a felek. Ronaldo ugyan egyénileg szárnyalt, klubja legeredményesebb játékosa volt, viszont az edzők, a csapattársak nem tudták kezelni a jelenlétét, megtört az a játék, amit korábban láthattunk a klubtól, nem tudtak megoldást találni arra, hogy a világ egyik legjobb támadója már nem úgy veszi ki a részét a védekezésből, mint esetleg egy fiatalabb társa. (igaz, cserében gólokat szerez.) Aztán a nyár elképesztően zajlott, minden nap felröppent a hír, melyik klub fogja leigazolni, vagy nem leigazolni Ronaldót. Végül maradt a Manchester Unitedben, viszont nem kapott lehetőséget az edzőtől, mondván, nem volt itt a felkészülés során. Az őszi idény vége felé már oda fajult a dolog, hogy Erik ten Hag néhány percre csereként akarta beállítani a Tottenham ellen, de nem volt hajlandó rá a játékos, hanem elviharzott.

Cristiano Ronaldo szerződése az idény végén lejár, de elképzelhető, hogy már januárban klubot vált.

A játékos közben már a portugál válogatottal készül, ahol a megosztott képek alapján egység van, de biztosan lesz mit megbeszélni a manchesteri csapattárssal, mivel Bruno Fernandesnek nem feltétlenül estek jól Ronaldo szavai.