Piqué: Nem labdarúgó akartam lenni, hanem a Barcában akartam játszani

Barcelona, Gerard Pique
Gerard Piqué bejelentette visszavonulását, az Almería elleni bajnokin, hazai pályán köszönhet el a szurkolóktól

Gerard Piqué befejezi, az utolsó mérkőzésére készül a Barcelona színeiben

 

Gerard Piqué a közösségi médiás felületén tett ki egy videót, amiben bejelentette visszavonulását, az utolsó mérkőzésére készül a Camp Nouban.

 

A Barcelona a hétvégén az Almeríát fogadja a Camp Nouban, és mint kiderült, ez lesz az utolsó mérkőzése Gerard Piquének a katalánok színeiben. A rutinos középső védő bejelentette visszavonulását.

Piqué sosem akart másik klubban játszani a Barcelona után, így a kör bezárul, hazai pályán vonul vissza a profi labdarúgástól.

Fontos kijelentés a részéről: Nem labdarúgó akartam lenni, hanem a Barcában akartam játszani.

 

Piqué 615 mérkőzésen képviselte a klubját, 396 bajnoki, 126 Bajnokok Ligája, 65 spanyol kupa, 16 spanyol szuperkupa, kettő Európai Szuperkupa, öt Európa Liga és öt klubvilágbajnoki mérkőzésen. A katalánokkal 30 trófeát nyert.

A spanyol válogatottal is csúcsra jutott, hiszen a 2010-es világbajnoki cím mellett Európa-bajnokságot is megnyerte a válogatottal 2012-ben.

A Manchester Uniteddel kezdte a címek gyűjtését még 2007/08-as szezonban, bajnoki cím, Bajnokok Ligája és angol szuperkupa, majd visszatérve nevelőegyesületébe, megindult a trófeahalmozás a Barcelonával, részese volt az aranykorszaknak, és további három Bajnokok Ligája címet hódított el, temérdek bajnoki cím mellett.