Manchester City: Guardiola hosszabbított

Pep Guardiola új szerződést kötött a Manchester Cityvel, marad még Manchesterben a katalán mester

 

A Manchester City hivatalosan bejelentette a hosszabbítást, új két évre szóló szerződést kötöttek Pep Guardiolával, vagyis 2025. június 30-ig folytathatja a megkezdett munkát a klubnál.

 

Guardiola 2016 nyarán érkezett Manchesterbe, már 374 mérkőzésen irányította a klubot, amivel a City történelmének második legtöbb meccses edzője, őt csak Les McDowall előzi meg, aki 587 mérkőzésen irányította a második világháború utáni időszakban a klubot.

Guardiola eddig 271 győztes mérkőzésnél jár, 72.4%-ban nyeri a mérkőzéseket vele a City, ráadásul gólerős a játékuk is, hiszen 921 gólnál jár jelen pillanatban irányításával a csapat, ami 2.46 gólt jelent mérkőzésenként.

"Örülök, hogy Pep tovább folytatja a Manchester Citynél" - kezdte Khaldoon Al Mubarak, a klub elnöke. "Már eddig is sokat tett hozzá ennek a szervezetnek a sikeréhez és felépítéséhez, és izgalmas belegondolni, mi lehetséges, ha még mindig megvan benne az energia, az éhség és ambíció."

"Nagyon örülök, hogy még két évig a Manchester Citynél maradhatok" - kezdte Pep Guardiola. "Nem tudom elégszer megköszönni mindenkinél a klubnál, hogy megbízott bennem. Boldog vagyok és jól érzem itt magam. Mindenem megvan, hogy a lehető legjobban végezzem a munkámat."

"Tudom, hogy a klubnak a következő fejezete is csodálatos lesz a következő évtizedben. Ez történt az elmúlt tíz évben, és meg fog történni a következő tíz évben is, mert annyira stabil ez a klub."

"Még mindig az az érzésem, hogy együtt többet érhetünk el, ezért szeretnék maradni, és folytatni a harcot a trófeákért."

Guardiola irányításával elképesztő, már-már egyeduralkodó a City a Premier League-ben, a legutóbbi öt Premier League címből négyet a City nyert.