Endrick, Conte, Maguire, napi foci hírek - 2022.11.11.

Endrick, Conte, Maguire, napi foci hírek - 2022.11.11.

 

Napi foci hírek, 2022.11.11., Péntek - frissül

 

Péntek esti eredmények:

Mönchengladbach - Dortmund 4-2

Empoli - Cremonese 2-0

Lyon - Nice 1-1

 

Cristiano Ronaldo beteg

Kiderült, miért hagyta ki az Aston Villa ellen 4-2-re megnyert ligakupa mérkőzést Cristiano Ronaldo. Erik ten Hag szerint a portugál megfázott, vagyis nem azért maradt ki a keretből, mert már óvnák a játékost a világbajnokság előtt. A holland szakember viszont nem aggódik, vagyis várhatóan nem komoly az a nátha, és Ronaldónak nem kell majd kihagynia a világbajnokságot.

 

Zidane ekkor lehet a francia válogatott edzője

Didier Deschamps jelenleg még mindig a francia válogatott szövetségi kapitánya, de felmerült, hogy a világbajnokság után váltásra van szükség. Deschamps helyére állítólag Zinedine Zidane várakozik, a Real Madriddal három Bajnokok Ligáját is nyerő edző valószínűleg éppen azért nem vállalt klubmunkát az utóbbi évben, mert kivár a válogatottra.

Korábban már felröppent hír szerint mindenképpen Zidane lesz az utód, viszont Noel Le Graet, a francia labdarúgó szövetség elnöke szerint, ha a francia válogatott bejut az elődöntőbe, akkor felkérik Deschampst, hogy akarja-e folytatni a válogatottnál a munkát.

 

A Manchester United kész eladni Maguiret

Harry Maguire rengeteg kritikát kapott az utóbbi egy-két idényben, Erik ten Hag irányítása alatt nem is számít alapembernek. Nem meglepőek a pletykák, ami szerint nyáron Maguire távozhat a klubtól, ha megfelelő ajánlat érkezik.

Maguire 2019-ben érkezett a Manchester Unitedhez 80 millió fontért cserébe a Leicester Citytől.

Maguire csak háromszor lépett pályára ebben az idényben a Premier League-ben, viszont így is bekerült az angol válogatott vb-keretébe.

 

Manchester United: Van de Beek kap még lehetőséget

Erik ten Hag még nem zárta be a kapukat a holland középpályás előtt. Az edző úgy véli, sok értelme nincs kölcsönben elengedni Van de Beeket, vagy itt tud bizonyítani, vagy távozik, de még ad lehetőséget a bizonyításra. Bár jelezte, nincs könnyű dolga, mert erős a verseny.

 

Conte a szerződéshosszabbításról

Antonio Conte a Leeds elleni bajnoki előtt tartott sajtótájékoztatót, és ott természetesen téma volt a szerződéshosszabbítás is. Conte szerződése a nyáron lejár, még nem hosszabbítottak, és annak ellenére, hogy hosszan válaszolt, inkább kitérő választ adott.

Elismerte számára fontos, hogy a klub és a saját ambíciói azonosak legyenek. A télen is meglátják, tudnak-e erősíteni. Aztán az is fontos, hogy sikeres legyen a csapattal, amiért cserében kiérdemelje a Spurstől az új szerződést.

Mindenesetre a Leeds elleni bajnoki után hosszabb szünet lesz az angol bajnokságban is, hiszen jön a világbajnokság. Conte is jelezte hamarosan átbeszélik, a bajnokság első szakaszát, a pozitívumokat és a negatívumokat, valamint a fejlesztési lehetőségeket.

 

Az Arsenal is erősítene a télen

Az Arsenal viszonylag vékony kerettel rendelkezik, annak ellenére, hogy vezetik a bajnokságot, viszonylag rövid a kispad. Mikel Arteta elismerte, hogy nézik a lehetőségeket januárban, aktívak lesznek az átigazolási időszakban. A világbajnokság ráadásul egy kicsit felforgat mindent, még az átigazolási időszakot is.

 

A Chelsea megpróbálja magához édesgetni Endricket

Az új brazil csillag, a még csak 16 éves Endrick, de már a legtöbb top klub megkörnyékezte a fiatal játékost. Korábban a Real Madrid érdeklődéséről lehetett hallani, sőt úgy lehetett tudni, a madridi klub lesz a befutó, de még a játékos fiatal kora miatt nem lehet szerződtetni Európában. Mivel úgy tűnik, még nincs megállapodás a Real Madriddal, Endrick iránt nagy az érdeklődés, a Manchester City, a Liverpool és a Chelsea is vinné a játékos, aki a Palmeiras történelmének legfiatalabb játékosa az első csapatban.

A Chelsea vendégül látja a játékost és a családját, megmutatják számára a létesítményeket és még Thiago Silvát is bevetik.

Endrick majd csak 18 évesen érkezhet új klubjához, az, hogy a Chelsea lesz, vagy másik, egy éven belül megtudjuk.

Mindenesetre a Real Madrid folytatná azt a hagyományt, amit Vini Jr és Rodrygo szerződtetésével már évekkel ezelőtt megkezdett, és nagyjából elmondható, sikeresen működik is. Endrick volt a következő gyöngyszem, de a riválisok beelőzhetik a spanyol klubot.

 

Már nem Mbappé a legdrágább

A Transfermarkt aktuális listáján már nem a francia világbajnok támadó a legdrágább, mivel Erling Haaland beelőzte 170 millió eurós értékével. A csatár 60 millió euróért érkezett a Manchester Cityhez a nyáron és berobbant a Premier League-ben. Míg Mbappé értéke jelentősen nem csökkent, viszont előbbre sem tudott lépni, lényegében köszönhetően annak, hogy nem igazolt el a PSG-től. A harmadik helyen a listán Vini Jr. áll 120 millióval.