A Manchester United tulajdonosai vizsgálják a klub eladását

A Glazer család vizsgálja a Manchester United eladásának lehetőségét

 

A Liverpool után újabb amerikai tulajdonos kész megválni a klubjától. Nem régen kiderült, a Liverpool tulajdonosai vizsgálják a lehetőségét a klub eladásának. Majd kedden a Sky értesülése szerint a Manchester Unitedet birtokló Glazer család is hajlandó az eladásra.

 

A Glazer család 2005-ben vette meg a Manchester Unitedet, azóta rengeteg szurkoló ellenzi a ténykedésüket a klubnál, így kezdhetnek reménykedni, mert a Sky értesülése szerint Glazerék vizsgálják a klub eladását. Egyelőre ez nem jelenti azt, hogy ténylegesen eladják a klubot, csak a lehetőséget mérik fel. De azt is jelentheti, hogy részleges eladás mellett új befektetőket vonnak be.

Érdekesség, hogy mindez nem sokkal azok után derült ki, hogy Cristiano Ronaldo élesen kritizálta a klubot, milyen szinten nem történt semmilyen fejlesztés az utóbbi bő évtized során. Majd ennek következményeként kedden bejelentették, hogy a klub és a játékos közös megegyezéssel szerződést bontott.

A pletykák szerint 5 milliárd font alatt nem lesz eladó a klub.

Szakértők szerint nem véletlenül most fontolja meg a Liverpoolt birtokló Fenway Sports Group és a Glazer család is az eladást, elképzelhető, hogy a hasonló top klubok értéke a csúcshoz közeledik, és a globális válságos időszakban nem lesz egyszerű a további növekedés.

Közben megérkezett a Manchester United közleménye, amiből kiderült: megkezdik a klub stratégiai lehetőségeinek feltárását. A folyamat célja a klub jövőbeli növekedésének fokozása, a végső cél pedig az, hogy a klubot úgy pozicionálják, hogy a pályán és kereskedelmileg is kihasználja a lehetőségeket.

Az Igazgatóság minden stratégiai alternatívát mérlegel, így az új befektetést a klubba, az eladást, vagy egyéb tranzakciókat. Többek között a stadion és az infrastruktúra átépítését is megvizsgálják, mint ahogy a klub kereskedelmi tevékenységének globális szintű fejlesztését, vagy a férfi és a női akadémia fejlesztését is.

"Minden lehetőséget értékelni fogunk annak érdekében, hogy a lehető legjobban szolgáljuk a szurkolóinkat, és hogy a Manchester United maximalizálja a klub számára elérhető jelentős növekedési lehetőségeket a jelenben és a jövőben is."