Győzött a Zvezda ellen, élen a Ferencváros

Ferencváros - Crvena zvezda 2-1, Sammy Mmaee, Illyés Tibor, MTI
A Ferencváros 2-1-re győzött a Crvena zvezda ellen. Sammy Mmaee klasszis védekezést mutatott be, ráadásul a győztes gólt is a védő szerezte (fotó: Illyés Tibor, MTI)

Nagyot küzdött csapatként a Ferencváros, a Crvena zvezda elleni győzelemmel maradt a magyar csapat a tabella élén

 

A H-csoport negyedik körében a Ferencváros a Crvena zvezdát fogadta Budapesten, A Groupama Arénában óriási hangulat mellett, 2-1-re nyert a Fradi.

 

Ferencváros - Crvena zvezda 2-1

G.: Zachariassen 24, Sammy Mmaee 61 ill., Mitrovic 55

 

Ferencváros: Dibusz - Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka - Vécsei, Besic (Esiti, 81.) - Traore, Zachariassen, Gojak (Nguen, 67.) - R. Mmaee (Boli, 95.)

Crvena zvezda: Borjan - Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Milunovic, 82.), Rodic - Mitrovic, Sanogo (Kangwa, 27.), Kanga (Mijatovic, 82.), Ivanic - Pesic, Katai (Bukari, 62.)

 

A 24. percben Gojak ment el a bal szélen, gyönyörű csel után tekert középre, Zachariassen első kísérletét Borjan kapus védte, de a kipattanóra a norvég középpályás csapott le és lőtt az ötösön belülről a kapuba. (1-0)

Az 55. percben egy rosszul elvégzett szögletből kontráztak a szerbek, Mitrovic az ötös bal sarkáról lőtt a hosszúba, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba. (1-1)

A 61. percben Pászka szögletből tekert jobbról az ötös túloldalára, Sammy Mmaee határozottan érkezett és fejelte a hosszúba a labdát. (2-1)

A folytatásban a szerbek beszorították a hazai csapatot, de kontrákból több lehetősége is volt a Fradinak, Borjan két alkalommal is játékosba rúgta a labdát, de Ryan Mmaee és Nguen is peches volt, éppen a kapu mellé pattant a labda. De volt kapufa is, vagyis eldönthette volna a mérkőzést a Fradi több alkalommal is, így a végén lehetett izgulni a 90+6. percben a tizenhatosról elvégzett szabadrúgásnál védett óriásit Dibusz.

A Ferencváros csapatként küzdött és szerezte meg a harmadik győzelmét négy mérkőzésen. A kilenc ponttal a csoport élén áll a magyar bajnoki címvédő, de a Monaco és a Trabzonspor ellen is lesz még meccs. A kupatavasz nagyon közel került a csapat számára.