Griezmannt leigazolta az Atletico Madrid

Antoine Griezmann, Atletico Madrid
Antoine Griezmann aláírja az új szerződését (fotó: atleticomadrid.com)

Antoine Griezmann végleg az Atletico Madridé, megállapodtak egymással a felek

 

 

Az Atletico Madrid hivatalosan bejelentette, szerződtették Antoine Griezmannt a Barcelonától, aki 2021 nyara óta kölcsönben szerepelt a madridi klubnál. A megállapodás szerint 2026. június 30-ig szóló szerződést kötött egymással a játékos és az Atletico Madrid.

 

Griezmann érdekes időszakot élt meg, hiszen 2019-ben 120 millió euróért érkezett az Atletico Madridtól a Barcelonához, de nem igazán találta meg a helyét a csapaton belül, így végül két év után újra az Atletico Madridnál találta magát, de csak kölcsönben.

Az akkori megállapodás szerint 40 millió euróért vehette volna meg végleg az Atletico Madrid a játékjogot, ez bizonyos játékpercek elérése után aktivizálódott volna automatikusan is. Mivel az Atletico Madrid ennyit nem akart kifizetni, ezért ebben az idényben csak fél órákat játszatta a francia támadót. Végül a Barcelona is belátta, az a biztos, ha megállapodnak egy olyan árban, ami mind a két klubnak megfelelő lesz.

A beszámolók szerint végül az Atletico Madrid 20 millió eurót fizet a katalánoknak, ha a Madrid továbbértékesíti a játékjogot, akkor további 20 millió eurót is fizethet a madridi klub.

Egy biztos, Griezmann már 31 éves, és összességében már több mint háromszáz alkalommal lépett pályára az Atletico Madrid színeiben a két időszaka során. A neve mellett 144 gól szerepel a klub színeiben, így klublegendának számít. Bár megítélését éppen a Barcelonához való igazolása egy kicsit árnyalja. A katalánoknál 102 mérkőzésen 35 gólt szerzett.