Vereség az olaszoktól, de így is fantasztikus Nemzetek Ligája szereplés a válogatottól

Magyarország - Olaszország 0-2
A magyar válogatott vereséggel zárta a Nemzetek Ligája sorozatot, de a bravúr így is megtörtént, hiszen marad a válogatott a legjobbak között.

Nem sikerült megnyerni a csoportot, az olaszok győzni tudtak a magyar válogatott ellen

 

A Nemzetek Ligája A-liga hármas csoportjában az utolsó fordulóban dőlt el a csoport elsőség. Az olaszok Donnarumma elképesztő védései mellett nyertek a magyar válogatott ellen a Puskás Arénában.

 

A 27. percben Nagy Ádám röviden visszapasszolt labdájából szerezték meg a vezetést az olaszok Raspadori révén.

Donnarumma többször is komoly bravúrral tartotta meg az előnyt az olaszoknak. Még egygólos hátrányban az 50. percben egy támadásból négyszer lőhetett volna gólt a válogatott, Nego lövését Donnarumma védte, Szoboszlai lövését blokkolták, Styles távoli lövését megint a kapus védte, Szalai Ádám lehetőségét pedig közelről szögletre ütötte a Donnarumma.

Az 52. percben Cristante jobbról érkező beadását lőtte közelről Dimarco a kapuba, vagyis gyorsan megbosszulta magát a kihagyott lehetőség.

Styles fejesét nem sokkal később, az 55. percben újabb bravúrral hárított Donnarumma. Majd a válogatott egyre inkább beszorította az olaszokat, de érződött, egy-egy kontrával megléphetnek a vendégek, így akár a három gól is benne volt a találkozóban, végül kétgólos vereség lett a vége.

A lefújás után nehéz pillanatok érkeztek, hiszen elbúcsúztatták a szurkolók és a csapat Szalai Ádámot, miközben a csoportban 10 pontot szerzett a csapat, amivel a második helyen végzett. Vagyis nem sikerült a csoda, a csoport élén végezni, de így is örömteli sikereket ért el a válogatott a sorozatban. Az Európa-bajnok olasz válogatott végül megérdemelten nyert Budapesten és nyerte meg a csoportot. Csak az eredményt nézve csalóka, nem volt könnyű mérkőzés az olaszok számára, de összességében Mancini csapata irányította a mérkőzést.

A magyar válogatott megelőzte a német és az angol válogatottat, utóbbit oda-vissza verve. Maradt a válogatott az A-ligában, ami a torna kezdete előtt szinte elképzelhetetlen volt. És, ami kiemelten fontos, az Eb-sorsolást a Nemzetek Ligája szereplésnek köszönhetően, az első kalapból várja a válogatott.

 

NEMZETEK LIGÁJA

2022.09.26., HÉTFŐ 20:45

MAGYARORSZÁG - OLASZORSZÁG 0-2

G.: Raspadori 27, Dimarco 52

 

MAGYARORSZÁG:

Gulácsi - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola, Nagy Á. (Styles, 46.), Schäfer, Kerkez (Gazdag, 57.) - Nego (Bolla, 75.), Szoboszlai (Kleinheisler, 85.) - Szalai Á. (Ádám, 75.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

OLASZORSZÁG:

Donnarumma - Tolói, Bonucci, Acerbi (Bastoni, 46.) - Di Lorenzo (Mazzocchi, 90.), Barella, Jorginho (Pobega, 72.), Cristante, Dimarco - Raspadori (Scamacca, 72.), Gnonto (Gabbiadini, 66.)

Szövetségi kapitány: Roberto Mancini