Szalai Ádám góljával nyert Magyarország Németországban

Szalai Ádám, Németország - Magyarország 0-1
Szalai Ádám utolsó előtti válogatott mérkőzésén sarokkal szerzett gólt. A lefújás után a szurkolók külön éltették, meg is hatódott a támadó

Szalai Ádám fantasztikus sarkazós góljával nyert a magyar válogatott a Nemzetek Ligájában a németek ellen

 

A magyar válogatott nyerni tudott Lipcsében Németország ellen. A viszonylag korán megszerzett előnyt sikerült megtartania a válogatottnak, pedig a második félidőben nagy nyomást helyeztek a németek a magyar válogatottra.

 

A 17. percben Szoboszlai szögletéből belőtt labdára Szalai Ádám érkezett a rövidnél, a csapatkapitány sarokkal a hosszúba emelte a labdát. Gyönyörű mozdulat, gyönyörű gól, a válogatottól visszavonuló Szalaitól.

Az első félidőben uralta a mérkőzést a magyar válogatott, a másodikban viszont felpörögtek a hazaiak, és nagy nyomás alatt tartották a kaput, de óriási helyzetet nem sikerült kidolgozniuk. Sőt egy-egy kontrából a magyar válogatott dolgozott ki nagyobb helyzeteket. Ádám Martin bal alsóba tartó lövését védte Ter Stegen, majd Kleinheisler középre tartó lövését védte a kapus.

A csoport másik mérkőzésén az olaszok nyerték az angolok ellen. A magyar válogatott az utolsó fordulóban éppen az olaszok ellen játszik majd hazai pályán. Már a döntetlen is csoport első helyét jelentené. A magyar válogatott már így is nagy bravúrt ért el, eldőlt, hogy maradunk a legjobbak között a Nemzetek Ligájában, míg Anglia kiesett az A-Divízióból.

 

NEMZETEK LIGÁJA

2022.09.23., PÉNTEK 20:45

NÉMETORSZÁG - MAGYARORSZÁG 0-1

G.: Szalai Ádám 17

 

Németország

Ter Stegen - Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum - Gündogan (Musiala 69), Kimmich - Gnabry (Kehrer 46), Müller (Nmecha 85), Sané - Werner (Havertz 69)

Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick

Magyarország

Gulácsi - Lang, Orbán, Szalai Attila - Fiola, Schafer, Nagy Ádám (Styles 78), Kerkez - Szoboszlai (Nego 85), Gazdag (Kleinheisler 67) - Szalai Ádám (Ádám Martin 67)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi