Oblak lehet Lloris utódja a Tottenhamnél

A Tottenham keresi Lloris utódját, az Atletico Madrid kapusa a kiszemelt

 

A Tottenhamnél komolyan gondolkodnak Hugo Lloris pótlásáról. A decemberben már 36 éves francia világbajnok kapus helyére komoly név kerülhet, az Atletico Madridtól érkezhet Jan Oblak.

 

A Tottenham csapatkapitánya egyelőre kirobbanthatatlan a kapuból, de egyre több cikk jelenik meg Angliában arról, kivel pótolhatja a rutinos hálóőrt a klub.

A kapus szerződése 2024-ben jár le, de már most nyáron elképzelhető, hogy váltásra kerül sor. Egy biztos, a Tottenham nem kezdő kapussal fog próbálkozni, mivel folyamatos Bajnokok Ligája, vagyis jó bajnoki szereplés a tét. Az utóbbi tíz év során Lloris biztosította a top szintet, ez alá nem fog menni a klub, sőt, ha lehet, akkor még előbb lépnének kapus poszton is.

A Tottenham a Standard szerint annak ellenére, hogy Oblak szerződése 2028-ig szól az Atleticóval, a spanyol klub kész tárgyalni az átigazolásról. A 29 éves szlovén kapus átigazolása komoly fegyvertény lenne a Spurs számára, mert ugyan valószínűleg csökkent az ára a korábban 100 millió eurós kivásárlási árral jelentkező kapusnak, de a Transfermarkt szerint megjelölt 40 millió eurós értéknél viszont többe kerülhet majd a kapus, aki a spanyol bajnokság egyik legjobban kereső játékosa. Nem véletlenül keres jól, letéteményese volt az utóbbi évek komolyabb sikereinek. Oblak 2014 óta a klub kapusa, 2016-ban Bajnokok Ligája döntőt játszhatott, 2021-ben pedig spanyol bajnokságot nyert vele a klub.

Oblak állítólag szívesen igazolna Angliába, valamint Antonio Conte is szeretné a kapust. Viszonta a Spurs mellett a Chelsea és a Manchester United is figyeli az átigazolás lehetőségét. A Chelseanél Mendy szerződése körül vannak problémák állítólag, míg a Manchester Unitednél De Gea utódját keresi már a klub.