A Monaco is megvan a Fradinak

A második csoportmérkőzését is megnyerte a Ferencváros az Európa Ligában, a Monaco otthonából jöttek a pontok

 

Az első forduló két győztese találkozott egymással Monacóban, és kisebb meglepetésre a Ferencváros újabb három ponttal gazdagodott, nem érdemtelenül.

 

A Monanco stadionja nem telt meg a mérkőzésre, ezért nem is volt olyan viharos a hangulat, mint a Ferencváros Trabzon elleni első mérkőzésén. És talán ennek is köszönhetően a hazaiak nem estek neki a Ferencvárosnak, így finoman szólva is csak tapogatózó játék folyt a pályán.

Aztán a 20. percben kapott nagyszerű mélységi labdát Tokmac és törhetett egyedül kapura, lőtt a bal alsóba, de végül a videóbírózás után les miatt elvették a gólt. Hangyányival, de nagy valószínűséggel ténylegesen lesen kapta a labdát a támadó.

Az első félidőben még Adama Traorénak és Laiduoninak is volt helyzete, de Dibusznak is a helyén kellett lennie, egy komolyabb védést kellett bemutatnia.

Az első félidő viszonylag kisebb irama feküdt a Fradinak, veszélyesebben játszott a magyar bajnoki címvédő.

A második félidőre egy fokozattal feljebb kapcsolt a Monaco, voltak helyzeteik is, a legnagyobb a 74. percben, amikor Sammy Mmaee rosszul eltalált felszabadításnál, gyönyörűen készítette le a labdát az ellenfélnek, Dibusz jobbra elfeküdve, balra visszanyúló lábbal, óriási bravúrral hárított, mérkőzésben tartotta a Fradit.

A találkozó egyetlen gólját a csereként pályára lépő Vécsei szerezte, a második sorban érkező Vécsei nagyszerű labdát kapott, és kapásból a kapu jobb oldala felé lőtt, a labda kicsit megpattant, megzavarta Nübel kapust, aki csak beleérni tudott, hárítani nem. A labda teljes terjedelemmel túlcsorgott a gólvonalon, jogosan megadta a játékvezető a gólt.

Mint kiderült, ez volt a mérkőzés egyetlen gólja. A Ferencváros a győzelmével egyetlen 100%-os csapat maradt a csoportjában.

 

EURÓPA LIGA, 2. FORDULÓ

H-CSOPORT

MONACO - FERENCVÁROS 0-1

G.: Vécsei 80

 

Monaco: Nübel - Disasi, Sarr (Boadu 81), Badiashile - Vanderson (Ruben Aguilar 46), Fofana, Camara, Golovin (Jakobs 73), Caio Henrique - Diatta (Akliouch 46), Ben Yedder (Embolo 65)

Ferencváros: Dibusz - Wingo, S. Mmaee, Knoester, Botka - Besic (Vécsei 69), Laidouni - Nguen (Gojak 63) - Zachariassen (Esiti 90), Traoré, R. Mmaee (Boli, 64)