A Chelsea menesztette Tuchelt, mi lehetett az ok, ki lehet az utód?

A Chelsea menesztette Thomas Tuchelt, indul az edzőkeresés

 

Thomas Tuchelt menesztette a Chelsea a Dinamo Zagreb elleni Bajnokok Ligája vereség után. De úgy tudni, az egygólos vereségtől függetlenül is gondolkodott az edzőváltáson Todd Boehly tulajdonos.

 

A Chelsea a tulajdonosváltás után nagyon nincs még egyenesben, egyelőre Boehly lényegében sportigazgatóként is tevékenykedik, mivel az előző tulajdonos, Abramovics távozása után, több fontos vezetői poszton lévő szakember is távozott a klubtól. Az amerikai tulajdonos még nem tudta teljesen pótolni a távozókat, így olyan feladatokat is elvárt volna Tucheltől, amiket a német mester nem akart, vagy nem tudott volna elvégezni. Nem akart tevékenyen részt venni az átigazolásokban, ő edzőként akart felelni a csapatért, nem menedzserként. Pedig ezzel nagyban segítette volna Boehly feladatát. Mivel nem volt meg az ideális jó viszony a tulajdonos és edző között, a Sky értesülése szerint egyszerűen a levegőben lógott az edzőváltás. Az idény nem indult jól a Chelseanek, így nem volt váratlan a váltás.

De az sem meglepő, hogy nem volt könnyű a londoni klubnak az idénykezdet. Hiszen sokáig nem lehetett tudni, melyik védő marad a klubnál, ki távozik, aztán már folyt a bajnokság, de még messze nem alakult ki az új keret. Az összeszokottság hiánya látszott a mérkőzéseken. De állítólag több játékos is elégedetlen volt már az utóbbi időszakban Tuchellel, így innen is érkezett nyomás a tulajdonos felé.

Ami pedig látványos, nyilvánosságot is kapó ellentét volt a tulaj és az edző között, Cristiano Ronaldo esete. Boehly szerette volna leigazolni, míg Tuchel állítólag kategorikusan nemet mondott.

Az angol lapok szerint a Brightontól engedélyt kapott a Chelsea, hogy tárgyaljanak Graham Potterrel, így őt tartják az első számú esélyesnek a kékek edzői posztjára. A Sky úgy tudja, hogy Pottert megnyugtatták, ha elvállalja a munkát, kap időt arra, hogy megvalósítsa elképzeléseit, vagyis nem rövidtávban gondolkodnának a szakember esetében.

Potter mellett állítólag szóba került még Mauricio Pochettino és Zinedine Zidane is, mint két elérhető, de már komolyabb múlttal rendelkező szakember. Bár mind a kettőjükről nehéz elképzelni, hogy elvállalnák a Chelseanél a munkát.

A Chelsea a nyári átigazolási szezonban összességében nagybevásárlást csapott, mondjuk kellett is pótolni több meghatározó játékosukat, hiszen többek között, Rüdiger, Christensen, Lukaku, Werner és Marcos Alonso is távozott a keretből. A Chelsea 270 millió fontot költött a nyáron, többek között érkezett Raheem Sterling 47 millió fontért, Kalidou Koulibaly 34 millió fontért, Cucurella 63 millió fontért, Fofana 75 millió fontért, amivel minden idők legdrágább védője lett, de befutott az utolsó pillanatban Aubameyang is a Barcelonától. Összességében nagy mozgás volt a keretben, ilyen mennyiségű változást nem lehet egyik pillanatról a másikra kezelni.

A Chelsea összességében megköszönte Thomas Tuchelnek a munkát, kiemelték, mindig is lesz helye a klub történelmében, hiszen nyertek az irányításával Bajnokok Ligáját, Szuperkupát és klubvilágbajnokságot is.