Espanyol - Real Madrid bajnoki mérkőzés

Espanyol - Real Madrid bajnoki mérkőzés zárja a vasárnap estét, Ancelotti szavai a mérkőzés ellőt, Rodrygo nagy idény elé néz, Modric tíz éve Madridban, Asensio kifelé kacsingat, Ceballos marad

 

Az Espanyol egy pontot szerzett eddig, a Real Madrid két győzelem után várja a La Liga harmadik fordulóját. A Real Madrid Barcelonába látogat, az Espanyol fogadja a bajnoki címvédőt.

 

Az Espanyol egy 2-2-es döntetlennel nyitott a Celta otthonában, megmutatták, van tartásuk, hiszen kétgólos hátrányból sikerült pontot menteniük. A második fordulóban viszont hazai pályán szenvedtek kétgólos vereséget a Rayo ellen.

A Real Madrid az Almería otthonában szenvedett ki egy 2-1-es győzelmet, majd a Celta ellen már sima 4-1 lett a vége Vigóban.

A Real Madrid azóta elveszítette Casemirót, hivatalossá vált, hogy a középpályás a Manchester United játékosa lett. Sőt, Casemiro szombaton győztes mérkőzésen már be is mutatkozott csereként a Premier League-ben. Ami biztató lehet Ancelotti számára, Tchouameni a Celta ellen tökéletesen helyettesítette Casemirót, vagyis hosszú távon meg lehet a pótlása a brazil középpályásnak.

Ancelotti a szombati sajtótájékoztatón jelezte, Kroos és Rodrygo is felépült a sérüléséből, a hét eleje óta a többiekkel edzettek, viszont Nacho, Vallejo és Odriozola sincs játékra alkalmas állapotban.

Rodrygo fontos idény elé néz.

Ancelotti jelezte, fontosabb szerepe lesz a fiatal brazil támadónak, mint tavaly, amikor már így is sok mérkőzésen tudott csereként változást hozni a játékba. Idén többször lesz kezdő, játszhat akár Vinicius helyett, játszhat Benzema mellett csatárként, de akár Benzema helyén is játszhat csatárként. "Ő egy teljesértékű csatár, nagy év lehet a számára."

Luka Modric tíz éve a Real Madridnál

Luka Modric 10 éve igazolt a Real Madridhoz, erről is meg volt a véleménye az olasz mesternek.

"Nagyszerű szerződtetés volt a Real Madrid számára. Modric megtalálta a legjobb helyet, ahol megmutathatta a minőségét, és továbbra is ezt teszi. Hihetetlenül kiegyensúlyozott karriert futott be. Minden meccsen nagyon magas szinten játszik." És mind kiderült, még mindig frissnek és motiváltnak tűnik minden edzésen.

Asensio felméri a helyzetét

Ancelotti elismerte, elképzelhető, hogy Asensio távozik, a játékos felméri a helyzetét, várnak az átigazolási időszak végéig, addigra kiderül minden... Ancelotti kiemelte, ha Asensio marad, akkor fontos tagja lesz a csapatnak, ha távozni akar, el kell fogadnunk ezt, mérlegelniük kell a bejövő ajánlatokat a játékos és a klub szemszögéből is. Szerinte tavaly is sokat tett a csapatért, ha marad, akkor idén is így lesz.

Mariano számára nehéz játékperceket szerezni

Ancelotti számít Marianóra, de fontosnak tartotta megjegyezni, Mariano nehéz helyzetben van, mivel a világ legjobb támadója áll előtte. Nehezebb Mariano számára játékidőt szerezni, mint a többieknek. Viszont utalt Marianóra is, ha Asensio távozik, akkor nem fognak új játékos igazolni, mert rengeteg a potenciál a jelenlegi keretben.

Ceballosra több játék vár

Ceballos maradni fog, nincs kétsége ebben az ügyben az Uefa év edzőjének választott Ancelottinak. Eddig ugyan nem játszott sokat Ceballos, de a Betis elleni mérkőzés után sűrűbb lesz a menetrend, és onnantól kezdve többet fog rotálni Ancelotti is.

 

Érdemes megjegyezni, hogy Karim Benzema a héten megkapta az UEFA-tól az év játékosa díjat.

 

ESPANYOL - REAL MADRID IDŐPONT

2022.08.28., VASÁRNAP 22:00