Barcelona - Valladolid bajnoki mérkőzés

Barcelona - Valladolid bajnoki mérkőzés a harmadik fordulóból

 

A Barcelona vasárnap 19:30-kor fogadja a Real Valladolidot a La Liga 3. fordulójában.

 

A Barcelona egy gólnélküli döntetlennel kezdte az idényt a Rayo Vallecano ellen, a második fordulóban sokáig szenvedtek a Real Sociedad ellen, de a második félidő és Ansu Fati, valamint Raphinha beállása életet lehelt a katalánok játékába, végül 4-1-re nyertek idegenben.

A Valladolid az első fordulóban 3-0- kikapott hazai pályán, az eddig erős játékot mutató Valladolidtól, majd a második fordulóban a Sevilla otthonában játszottak 1-1-es döntetlent. Az egy pont is fontos az újoncnak, de az is látszik, a Sevilla komolyan meggyengült a kulcsvédői elvesztésétől, így utólag már nem is feltétlenül akkora bravúr a döntetlen. De mindenképpen biztató a legjobbak közé visszatérő Valladolid számára.

A Barcelona hét közben a Manchester Cityvel játszott barátságos gálamérkőzést, 3-3 lett a vége.

 

A vasárnapi Barcelona - Valladolid mérkőzés előtt Alexia Putellát köszönti majd a klub, a Barcelona női csapatkapitánya Uefa Év játékosa díjat nyert, amit a Camp Nouban megmutat a közönségnek is. Putella az utóbbi két évben is elnyerte ezt a díjat.

 

Várhatóan a mérkőzésen Ansu Fati továbbra sem lesz kezdő, de ha olyan szinten tud változást elérni a csapat játékot tekintve, mint a Sociedad ellen, akkor Xavi bizakodó lehet, mert Fati tényleg klasszis.

Gavi pedig a 2003-ban vagy az utána születettek közül lehet az első, aki 50-szer pályára lép a Barcelona színeiben. Azt, hogy eléri ezt a számot már vasárnap, azért Xavinak is tennie kell. A Barcelona mestere szombaton nem hirdetett keretet, vasárnap délelőtt fog.

 

BARCELONA - VALLADOLID IDŐPONT

2022.08.28., VASÁRNAP 19:30

LA LIGA 3. FORDULÓ