A Real Madrid az Európai Szuperkupa győztes

Real Madrid - Frankfurt 2-0
A Real Madrid Alaba és Benzema góljaival nyerte meg a Szuperkupát. A spanyolok 5. alkalommal nyerték el a trófeát. Benzema a 324. gólját szerezte a Real Madridban, megelőzve Raúlt feljött a második helyre a klub legtöbb gólt lövő játékosok listáján

Magabiztos győzelmet aratott a Real Madrid az Eintracht Frankfurt ellen az Európai Szuperkupa döntőjében

 

A Bajnokok Ligája győztes Real Madrid és az Európa Liga győztes Eintracht Frankfurt játszott a szuperkupáért, amit a spanyolok nyertek két góllal. A Real Madrid már ötödik alkalommal hódította el a trófeát.

 

A Frankfurt jól kezdte a mérkőzést, de a Real Madrid szép lassan átvette az irányítást és stabil játékkal fölénybe került.

A 37. percben Casemiro fejelte vissza az alapvonalról a labdát, Alaba közelről a kapuba lőtt.

A második félidőben pedig Benzema volt eredményes. Vini Jr. ment el a bal szélen a 65. percben, majd visszatette a tizenhatosnál várakozó Benzema elé. Az Aranylabda esélyes Benzema kapásból lőtt a kapura, Trapp csak beleérni tudott, védeni nem. Pedig annyira nem ment szélre a lövés, de a kapus nem sokat látott az egészből.

 

SZUPERKUPA DÖNTŐ

2022.08.10., Szerda 21:00

REAL MADRID - FRANKFURT 2-0

G.: Alaba 37, Benzema 65

Real Madrid: Courtois - Carvajal (Rüdiger 85), Militao, Alaba, Mendy - Modric (Rodrygo 67), Casemiro, Kroos (Tchouaméni 85) - Valverde (Camavinga 76), Benzema, Vini Jr. (Ceballos 85)

Frankfurt: Trapp - A.Touré (Alario 70), Tuta, Ndicka - Knauff, Rode (Götze 58), Sow, Lenz - Lindström (Kolo Muani 58), Kamada - Borré