Pogba visszatért a Juventushoz, jó döntést hozott?

Paul Pogba biztosra ment, visszatért a Juventusba

 

Paul Pogba karrierje megfeneklett a Manchester Unitednél, ez most már egyértelműen kijelenthető. Nagy reményekkel, klubrekordot jelentő összegért tért vissza a Juventustól a Manchester Unitedhez, de nem tudott élni a lehetőséggel. Vagy az edzők nem tudtak neki olyan lehetőséget biztosítani, ami a számára testhezálló lett volna.

 

A Manchester Unitednél lejárt a szerződése, nem hosszabbítottak a felek egymással, ingyen igazolhatott el a klubtól. És Erik ten Hag érkezésével várható volt, hogy Pogba nem akar hosszabbítani.

A PSG és a Juventus érdeklődött iránta, de a párizsi klubnál is fontos szakmai változások történtek, így meglepő lett volna, ha oda igazol. A Juventus lett a befutó, ahol labdarúgóvá vált. 2012-ben igazolt először a Manchester Unitedtől a torinói klubhoz, akkor 178 mérkőzésen 34 gólt szerzett. Sztárként érkezett vissza Angliába, de nem tudta megmutatni, miért is fizettek érte százmillió fontos nagyságrendben a manchesteriek.

A Juventus újra esélyt adhat, olyan helyre igazolt, ahol már ismerik, és talán az olasz bajnokság is jobban fekszik a játékstílusához. A Juventusnál pedig ismerik, melyik az a poszt, amely igazán fekszik neki, és Allegri majd abban is fogja játszatni a francia középpályást.

Pogba 2026. június 30-ig írt alá.

A 10-es mezt fogja viselni, amely Dybala távozásával éppen felszabadult.