Meglepte és nyert a ZTE a Milan ellen

Felkészülési mérkőzésen nyert a ZTE az olasz bajnok ellen

 

Zalaegerszegen fogadta a magyar csapat az olasz bajnoki címvédő Milant, és meglepetésre nyert a ZTE a felkészülési mérkőzésen.

 

A ZTE főleg az első fél órában tudott meglepetést okozni, sokkal gyorsabban és koncentráltabban játszottak a hazaiak. Meshack révén hamar jött a vezetés, egy szögletből beívelt és visszafejelt labdát küldött tizennégy méterről a kapuba. Majd Mocsi fejjel kettőre növelte az előnyt, míg a harmadik gólt Tajti szerezte, egy távoli látványos lövéssel.

A 30. percben büntetőhöz jutott a Milan, Giroud szépített, majd érezhető volt, hogy az olaszok nem akarnak vereséget szenvedni, de végül csak szorossá sikerült tenni a meccset, Krunic lőtt a léc alá, egyenlíteni már nem tudott.

Még ha csak felkészülési mérkőzésről is volt szó, azért erre az eredményre büszke lehet a ZTE és felfigyelnek rá külföldön is. Ebből persze sok következtetést nem érdemes a bajnokságra levonni, de biztató lehet a hazaiak számára, ha felszabadultak és koncentráltak, akkor képesek lehetnek eredményesen játszani.

 

2022.07.23., Szombat 18:00

Felkészülési mérkőzés

ZTE - MILAN 3-2
G.: Meshack 2, Mocsi 23, Tajti 27 ill., Giroud 30, Krunic 86