Djed Spence a Tottenhamhez igazolt

Tottenham, Djed Spence
Djed Spence aláírt a Tottenhamhez (fotó: tottenhamhotspur.com)

A Tottenham hivatalosan bejelentette Djed Spence szerződtetését

 

A Tottenham a Middlesbrough 21 éves jobb oldalon bevethető szárnyvédőjét igazolta le. A játékos 2027. június 30-ig írt alá.

 

Djed a Fulhamben kezdte utánpótlásban a karrierjét, majd 17 évesen csatlakozott a Middlesbrough csapatához. 2018 júliusában került a Borohoz, az U23-as csapathoz, de 2019. decemberében már a felnőttek között is bemutatkozhatott.

A 2021/22-es idényt kölcsönben a Nottingham Forestnél töltötte, ahol 46 mérkőzésen három gólt szerzett. Mondhatni csapata kulcsjátékosa volt. A Championship idényének csapatába is beválasztották.

Djed az angol U21-es válogatott tagja.

A Tottenham számára nem megoldott a jobboldali szárnyvédő feladatköre, ezért is akart Conte új játékost erre a posztra. Doherty csak az idény végére lendült bele, majd megsérült, de a felkészülésre felépült. Az ír védő viszont a bal oldalon is bevethető, ahol szintén nem ideális a helyzet. De hosszú távon Dohertynek fontos szerepe lehet a bal oldalon is akár. A jobb oldalon ott van még Emerson Royal, aki védekezni jobban tud, mint támadni, ezért nem egyenletes a teljesítménye, kevésbé tudja segíteni a támadásokat, márpedig Conte rendszerében nagyon fontos, hogy a két szélső védő támadjon és védekezzen is.

A dél-koreai felkészülési tornákon láthattuk még, Lucas Moura is bevethető a szárnyvédőként, a brazil alapvetően inkább támadó játékos, de jelezte, mindegy, hogy hol veti be a mester, a csapatért akar játszani. Spence érkezésével bővültek Conte lehetőségei. Viszont Premier League tapasztalata még nincs a fiatal játékosnak, így még kiszámíthatatlan, mennyi időre van szüksége ahhoz, hogy alapemberré váljon.