De Ligt a Bayern Münchenhez igazolt

De Ligt, Bayern
De Ligt a Bayern Münchenhez igazol (fotó: fcbayern.com)

A Bayern München hivatalosan bejelentette Matthijs de Ligt szerződtetését.

 

Azok után, hogy a bajorok elengedték Lewandowskit, nem szomorkodtak sokáig, mert leigazolták a Juventustól a fiatal holland védőt. Matthijs de Ligt 2027. június 30-ig írt alá.

 

A 22 éves játékos a Juventustól érkezett a Bayernhez, a torinói klubnál nem igazán tudta megmutatni, miért is a világ egyik legdrágább védője, a bajoroknál talán sikerülni fog. Öt évre írt alá a játékos az új csapatához.

"Nagyon boldog vagyok, hogy ennek a nagyszerű klubnak a játékosa lehetek. Az FC Bayern Németország legsikeresebb klubja, Európa és a világ egyik legsikeresebb klubja. Éreztem a vezetők őszinte elismerését a kezdetektől fogva. Ráadásul a Bayern egy nagyszerűen irányított klub, nagy célokkal. Nagyon örülök, hogy részese lehetek a Bayern történetének."

Az Ajax nevelésű játékos 17 évesen, 2016-ban debütált az amszterdami klubnál, és első mérkőzésén megszerezte első gólját is. 2019-ben 117 mérkőzés után csatlakozott a Juventushoz, ahol bajnoki cím mellett olasz kupát és szuperkupát is ünnepelhetett. 117 mérkőzés és 8 gól után távozott az olaszoktól. A holland válogatottban pedig már 38 mérkőzésen léphetett pályára.