Bale meglepően keveset keres Los Angelesben

Gareth Bale úgy látszik, nem a pénzért igazolt Amerikába

 

Gareth Bale évekig a világ egyik legjobban kereső játékosa volt, többek között remek fizetése miatt sem akart távozni a Real Madridtól még akkor sem, amikor tisztában volt vele mindenki, a spanyol klubnál szívesen vennék, ha váltana.

 

Végül Bale kivárta a szerződése lejártát, majd ingyen távozott a klubtól, ahol elképesztően nagy sikereket ért el, és a labdarúgás történelmének egyik legsikeresebb játékosa lett. Fontos góljai örök emlék a szurkolók számára, de az utóbbi években már inkább a sok sérülése miatt került a címlapokra.

A Los Angeles Times szerint kiderült, mennyit keres Bale. Ebben a szezonban a walesi szélső csak 1,6 millió dollárt kap a klubtól.

Ha hinni lehet a számoknak, akkor ez az összeg messze elmarad a Real Madridban kapott összegtől. Sőt, valószínűleg bármelyik európai klubban többet kapott volna. Így elmondható, hogy nem a pénz volt a fő vonzerő az MLS-be igazolás során. Bár természetesen nem tudni a szerződésének minden részletét, elképzelhető, hogy vannak olyan jogok, amiknek köszönhetően bőven megérte a váltás számára, és így  nem csak szakmai okok és a walesi válogatott miatt választotta a Los Angeles FC-t.