Rüdiger a Real Madridban folytatja, hivatalos

Antonio Rüdiger
Antonio Rüdiger öt év után távozik a Chelseatől, a Real Madrid bejelentette, négy évre állapodtak meg a német válogatott középső védővel

Hivatalossá vált, Antonio Rüdiger a Real Madrid játékosa lesz

 

A Real Madrid hivatalos közleményben jelentette be, megállapodtak Antonio Rüdigerrel, a német válogatott védő négy évre fog aláírni a klubhoz.

 

A hivatalos bemutatása Real Madrid játékosként majd csak június 20-án lesz, 12 órai kezdettel.

A 29 éves védő igazolásával a világ labdarúgásának egyik legjobb középső védőjével erősít a Real Madrid. A 190 centi magas, fizikálisan és mentálisan is erős védő a Chelseatől érkezik, ahol alapember volt a 2020/21-es idény Bajnokok Ligája győzelemnek. Olyan játékossal erősít a Real Madrid, aki tud nyomás alatt is teljesíteni, és már bizonyított.

A Chelseanél lejárt a szerződése, így a londoni klubbal nem kellett tárgyalnia a Madridnak az átigazolásról. Még úgy is, hogy a Chelseanél tudták, nem fog hosszabbítani, alapembere volt az elmúlt szezonnak, 54 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben, öt gólt szerzett az idény során.

Rüdiger 18 évesen debütált a Stuttgartban 2011-ben, majd négy évvel később 2015-ben a Romához igazolt, onnan pedig 2017-ben került a Chelseahez. Öt idény után távozik a Premier League-ből, és a német, az olasz, majd az angol bajnokság után, a spanyolban is kipróbálhatja magát.

Rüdiger Bajnokok Ligája mellett, nyert klubvilágbajnokságot, Európa Ligát, Európai Szuperligát, FA Kupát, valamint a német válogatottal Konföderációs kupát. Az utóbbi két idényben is bekerült a Bajnokok Ligája szezon csapatába.

 

Rüdiger a Twitter csatornáján jelentette be, hogy csatlakozik a Real Madridhoz.

"Büszkén jelentem be, hogy csatlakozom a Real Madridhoz" - írta.

"Nagyon izgatott vagyok az előttem álló kihívások miatt, alig várom, hogy játszhassam első meccsemet ebben a hatalmas klubban."