Richarlison lehet a Tottenham új igazolása

Richarlison még a héten a Tottenham játékosa lehet

 

A Tottenham komoly összegért cserében szerződtetheti Richarlisont az Evertontól. A brazil válogatott csatár nagy fogás lenne a Spurs számára.

 

Várhatóan csütörtökön születhet megállapodás a felek között, ami szerint Richarlison a Tottenham játékosa lehet.

Sok részletet egyelőre nem tudni, de állítólag a játékos már megállapodott a klubbal a személyes dolgokban, viszont az Evertonnak és a Tottenhamnek dűlőre kell jutnia az átigazolás mikéntjében.

A két klub megállapodására is hamarosan sor kerülhet, és mivel az Evertonnak rendbe kell hoznia a pénzügyeit a pénzügyi fair-play szabályai szerint, gyorsan lépniük kell. A pénzügyi év végére, június 30-ig rendezniük kell a pénzügyi egyensúlyt, amit Richarlison eladásával tudnának a legkönnyebben megoldani. A játékosért a Spurs 50-60 millió font nagyságrendben fizethet, ami a hírek szerint elegendő lenne az Everton számára ahhoz, hogy ne szegjék meg a szabályokat.

A Tottenhamnél természetesen próbálnak alkudni az árból, de az Everton is kényszerhelyzetben van az eladás szempontból. A Spurs szeretné bevonni az üzletbe Anthony Gordont is, a fiatal játékost szívesen látnák a keretükben. Míg az Everton Wink iránt érdeklődik. A Spurs pénzt akar a középpályásért, míg a liverpooli klub egyelőre kölcsönben vinné csak a játékost. De Bergwijn eladása is képben van, ami szerint a holland támadó az Evertonnál kötne ki, de ezek mind-mind bonyolítanák a pénzügyi egyensúly megteremtését a klubnál.

A két klub elnökét hétfőn egy étteremben látták, így a legmagasabb szinten tárgyalnak a felek az átigazolásról. Richarlison érkezése kiemelten fontos lenne a Spurs számára, ahol évek óta keresik azt a játékost, aki tehermentesítheti Harry Kane-t. A brazil válogatott támadó ráadásul több egy szimpla cserénél, rengeteg opciót tud adni a Bajnokok Ligájában induló Spursnek, és Antonio Conte vezetőedzőnek.