Pogba ingyen távozik a Manchester Unitedtől, hivatalos

Paul Pogba távozik a Manchester Unitedtől, a klub hivatalosan bejelentette a távozását

 

A Manchester United bejelentette, Paul Pogba június végén, a szerződésének lejártával, távozik a klubtól.

 

Pogba 16 évesen csatlakozott a Le Havre-tól a klub akadémiájához 2009-ben, majd 2011-ben a felnőtt keret tagja lett, Sir Alex Ferguson alatt mutatkozott be az első csapatban, de 2012 nyarán mégis távozott, a Juventusnál folytatta. A torinói klub lejáró szerződésű játékosként szerződtette, majd rekord összegű igazolásként tért vissza négy évvel később.

2016-ban 105 millió eurót fizetett érte a Manchester United. A francia világbajnok középpályás megítélése vegyes volt az itt töltött időszak alatt, a sok sérülésének is köszönhetően, nem tudott igazán meghatározóvá válni a klubjában, bár zsenijét többször is megmutatta.

Pogba 233 mérkőzés után távozik a klubtól, a utolsó mérkőzése áprilisban volt, egy Liverpool elleni mérkőzés 10. percében sérülés miatt kellett lejönnie a pályáról. A rengeteg gólja, emlékezetes gólpasszait természetesen nem fogják elfelejteni a klubnál így sem.

A Manchester Uniteddel a legnagyobb sikere egy ligakupa és Európa Liga trófea volt José Mourinho irányításával, de talán a legjobb időszakát Ole Gunnar Solskjaer edzősködése alatt élte meg a klubnál. A norvég edző tudta a legtöbbet kihozni belőle a pályán, akkor tudott vezéregyéniséggé válni, míg Mourinhóval való konfliktusa emlékezetes, és talán megmutatja, miért nem tudott eddig igazán klasszis játékossá válni.

Még nem tudni hivatalosan hol folytatja, a Juventus érdeklődéséről hallani leginkább.