Pedri elárulta, miért szeret a Barcelonában játszani

A Barcelona egyik legnagyobb sztárja, Pedri, beszélt arról, miért szeret a Barcelonában játszani

 

 

Pedri ugyan pihen még, de közben egyénileg készül az új idényre, formában tartja magát, és a Guardiannek adott interjút. A Barcelona játékosa egy olyan klubban játszik, amely éppen komoly hullámvölgyben van, és az aranygeneráció kifutása után, anyagi gondok közepette, éppen átalakulását éli. De még így is élvezi, hogy a Barcelonában játszhat.

 

"Néhány klub elégedett a győzelemmel, bárhogyan is csinálják. A Barcelona nyerni akar, de mindezt labdatartásos játékkal, helyzetek kialakításával. Mindennél jobban szeretem ezt a labdarúgást."

"Megpróbálnám játszani a játékomat, bárhol is vagyok, de igaz, hogy más klubnál többet szenvednék" - utalt arra, hogy kibújni a bőréből nem tudna, a bele ivódott játéktól nem tudna szabadulni.

"Nincs időd gondolkodni, bízol a képességeidben, rájössz, ha nincs időd rá. Fizikailag erősnek kell lenni, bátornak, vállalni kell a kockázatokat. De ez egy másfajta bátorság, a pálya közepén önbizalommal kell rendelkezned ahhoz, hogy elkérd a labdát, bíznod kell magadban, hogy megtartod, a legnehezebb pillanatokban is."

Pedrinek nem tetszik, hogy a labdarúgás egyre fizikálisabb, robotosabb, automatizált. Szerinte előnyben részesül az, aki többet fut, mint az, aki technikás, és érti a játékot.

"A labdarúgás egyre robotosabb, de még mindig vannak, akik megszegik a szabályt. Még mindig azért játszom, hogy jól érezzem magam. Ha élvezed, sokat fogsz játszani."