Örülhetnek a döntetlennek a németek, Magyarország - Németország 1-1

Magyarország - Németország 1-1
Telt ház előtt rendezték meg a Magyarország - Németország Nemzetek Ligája mérkőzést. A magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németekkel.

Gyors gólváltás után taktikai csata, több magyar helyzet, döntetlen a Nemzetek Ligája mérkőzésen

 

 

A magyar válogatott a Puskás Arénában, telt ház előtt fogadta Németországot, a gyors vezetés után, szinte azonnal egyenlítettek a németek, majd meddő labdatartással fölénybe kerültek, de a veszélyes helyzeteket a magyarok dolgozták ki.

 

A hatodik percben Fiola beadását fejelte kapura Sallai, Neuer védeni tudott, de a kipattanóra Nagy Zsolt csapott le, átvette a labdát, majd a léc alá bombázott.

Sokáig nem örülhettünk, egy rossz lesreállításnak köszönhetően Hofmann léphetett ki Schlotterbeck labdájával. Megelőzte a kifutó Gulácsit és a kapuba passzolt.

A 9. percben már 1-1 volt az állás, és több gól nem született. Ugyan a németek uralták a mérkőzést, de ez a magyar taktika szerint történt. A németek egyre kevésbé tudták mélységi indítással helyzetbe hozni a csatáraikat, jól zárt a magyar védelem, míg egy-egy figyelmetlenséget kihasználva próbált ellentámadást vezetni a hazai csapat.

A második félidőben azért akadt meleg helyzet, egy újabb sikertelen lesreállításból indulhatott kapura Hofmann, viszont most nem egyedül akarta megoldani a helyzetet, hanem passzolt a társnak, de Orbán menteni tudott az utolsó pillanatban.

A csereként beálló Ádám Martin a hajrában kétszer is tisztán fejelhetett kapura, de mind a kétszer középre fejelt, irányítani nem nagyon tudta a labdát, Neuer könnyedén hárította a próbálkozásait.

A mérkőzés összképét figyelve, a helyzetek minősége alapján, a magyar válogatott közelebb volt a győzelemhez, mint a német. Ennek ellenére komoly eredmény a döntetlen is. A németek eddig mind a három Nemzetek Ligája mérkőzésen döntetlent játszottak, a magyarok egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség mérleggel, 3 forduló után, a csoport második helyén állnak.

Kedden Angliában játszik a magyar válogatott

 

2022.06.11., Szombat 20:45

NEMZETEK LIGÁJA, 3. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG - NÉMETORSZÁG 1-1
G.: Nagy Zs. 6 ill., Hofmann 9

 

MAGYARORSZÁG:

Gulácsi - Lang, Orbán, Szalai A. - Fiola, Nagy Á., Styles (Vécsei, 86.), Nagy Zs. (Nego, 69.) - Sallai (Gazdag, 76.), Szoboszlai - Szalai Á. (Ádám, 69.)

Szövetségi kapitány: Marco Rossi

NÉMETORSZÁG:

Neuer - Kehrer, Süle, N. Schlotterbeck - Hofmann (L. Nmecha, 85.), Goretzka (Gündogan, 68.), Kimmich, Raum - Havertz (Adeyemi, 85.), Musiala (Brandt, 78.) - Werner (Th. Müller, 78.)

Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick