A Real Madrid brutális középpályát épít, Tchouameni hivatalosan is érkezik

Aurélien Tchouameni
A francia válogatott középpályás, Aurélien Tchouameni hat évre szóló szerződést ír alá a Real Madriddal

A Real Madrid bejelentette Aurelien Tchouameni szerződtetését, a 22 éves francia középpályás a Monacótól érkezik sztár átigazolást jelentő összegért.

 

 

Aurélien Tchouameni a Real Madrid játékos lesz, hat évre ír alá a 22 éves francia válogatott középpályás. A hivatalos bemutatása június 14-én, kedden 12 órakor lesz, miután átesik az orvosi vizsgálatokon.

 

Tchouameni 2020. januárjában érkezett a Bordeauxtól a Monacóhoz és gyorsan alapemberré vált. Összességében 95 mérkőzést játszott a Monaco színeiben, 8 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott a társaknak.

Az átigazolási összeget nem hozták nyilvánosságra, de úgy tudni, 80 millió eurót kap érte a Monaco, valamint további 20 millió euróval emelkedhet ez az összeg, különböző bónuszoknak köszönhetően. Ezzel elmondható, hogy Tchouameni a negyedik legdrágább igazolása a Real Madridnak Bale, Cristiano Ronaldo és Eden Hazard után.

A francia középpályás érkezése azt is jelenti, hogy a Real Madrid a következő évtizedre megalapozta a betonbiztos középpályát, hiszen a Valverde, Camavinga, Tchouameni trió elég jól hangzik. Érdekesség, hogy ugyan sztár igazolásként, és sztár áron érkezett a játékos a Real Madridhoz, azért tisztában van vele, hogy jelenleg az alapkezdő a klubnál a Kroos, Casemiro, Modric hármas. Vagyis a három fiatal középpályásnak, majd a három nagy "öreget" kell majd hosszabb távon pótolni, helyettesíteni.

Tchouameni lényegében Casemiro helyére érkezik, igazi box-to-box középpályás, vagyis a két tizenhatos között képes nagy munkát végezni, jól védekezik, a labdáinak szeme van. A Real Madridban van lehetősége tovább fejlődni.