Odriozola visszatér Firenzéből, és marad Madridban

Odriozola jó idényt zárt a Fiorentinánál, várhatóan a Real Madrid újra nem adja kölcsön, versenyhelyzet lesz a védelemben

 

A Real Madrid meg fogja tartani Alvaro Odriozolát, egyre több jelentés érkezik arról, hogy a 2022/23-as idényben marad a baszk védő Madridban, és nem adják újra kölcsön.

 

Odriozola érkezése erősíti a védelmet, vagy legalábbis nagyobb küzdelemre készíti a játékosokat a védelem jobb oldalán. Az idény során csak Carvajal volt bevethető az alap posztján a védelem jobb oldalán. Lucas Vázquez volt a helyettese, de Lucas alapvetően inkább támadó szélső és nem védő. Odriozola visszatérése Lucast nehéz helyzetbe fogja hozni, mivel támadó poszton is Rodrygo és Asensio is előtte van a jobb szélen, a védelemben ugyan Carvajal sokat volt idén is sérült, de most majd Odriozolával is meg kell küzdenie a kezdőbe kerülésért. A jobb oldalon még Nacho volt néha bevethető, de ő inkább középső védő, mint szélső.

Odriozola a korábbi időszakban a támadásokat nem tudta annyira segíteni, viszont védekezésben talán stabilabb, mint Lucas, így érdemes lehet a klubnál tartania Perez elnöknek és Ancelotti edzőnek. Az látható, hogy a védelmet erősíteni akarja a klub, hiszen Rüdiger személyében egy vérprofi, kőkemény középső védő fog aláírni, szinte biztosra vehető az érkezése, mellette Odriozola érkezésével késznek mondhatónak lehet majd tartani a védelmet.

Azt nem lehetett mondani, hogy rossz volt a hátsó négyes az idény során, hiszen a Liverpool ellen nem kapott gólt a Bajnokok Ligájában, de azért többször is élt át nehéz helyzeteket a csapat, főleg, amikor jöttek a sérülések, nehéz, vagyis inkább könnyű volt összeállítani a védelmet.

Odriozola az Onda Cerónak nyilatkozva beszélt arról, hogy " a fejemben és a szívemben úgy érzem, készen állok a Real Madridra. Ez egy nagyszerű év volt, mondtam az ügynökömnek, hogy ez a cél." Azt is kiemelte, megérett a Real Madridhoz, felnőtt.

Odriozola az idényben 27 alkalommal lépett pályára a Serie A-ban.