Gálázott a Real Madrid, kiesett a Levante (6-0)

Real Madrid, Vini Jr.
Vini Jr. mesterhármast ért el a Levante ellen. A mérkőzés után megköszönte Ancelottinak a lehetőséget, hogy végig a pályán lehetett, és így volt esélye a mesterhármasra. A Real Madrid végül 6-0-ra nyert a Levante ellen, amely így kiesett...

A Real Madrid hat gólt lőtt a Levanténak, a vendégek kiestek az első osztályból

 

 

A La Liga 36. fordulójának záró mérkőzésén a bajnokságot már megnyerő Real Madrid fogadta a kiesés rémétől fenyegetett Levantét. A hazaiak sima győzelmet arattak, a vendégek kiestek az első osztályból.

 

A Levante nagyon szimpatikusan sorfallal fogadta a bajnokságot megnyerő Real Madridot, míg a Madrid ezt a mérkőzést már egyértelműen a Liverpool elleni Bajnokok Ligája felkészülés jegyében rendezte. A célja Ancelottinak, hogy frissen tartsa a játékosait, ne kényelmesedjenek el a megnyert bajnokság miatt, és ne engedjenek le a május végi Bajnokok Ligája döntőig. Erre a Levante kellemes ellenfél volt, mert az első gól után esélye nem volt a vendégeknek.

A 13. percben Modric labdájával lépett ki a bal oldalon Mendy, és éles szögből a kapuba lőtt. A gól végleg megnyugtatta a Madridot, hamar jött a folytatás.

A 19. percben Vini Jr. beadását fejelte a kapuba Benzema. Benzema az újabb góljával megszerezte 323. gólját, beérte Raúlt a ranglistán. Benzemának erre 603 mérkőzés is elég volt, Raúlnak 741 kellett.

A 34. percben Rodrygo indult meg a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, a brazil támadó kitette Modricnak a labdát, a rutinos horvát középpályás a kapu elé lőtte azt az éppen oda érkező Rodrygónak, aki belőtte a csapata harmadik gólját.

A 45. percben megint Modric volt az előkészítő, és most Vini Jr. lőtt a hálóba éles szögből.

A 68. percben Benzema a leshatárról kilépve tört kapura, kicselezte a kapust, majd középre passzolt az ott érkező Vini Jr. elé, aki közelről nem hibázott.

A 83. percben Jovic labdájából lőtt a rövid jobb alsóba Vini Jr., és ezzel megszerezte első mesterhármasát a csapatban.

 

2022.05.12., CSÜTÖRTÖK 21:30

REAL MADRID - LEVANTE 6-0

G.: Mendy 13, Benzema 19, Rodrygo 34, Vini Jr., 45, 68, 83

 

A La Liga 36. fordulójának eredményei, gólszerzői