A Leipzig nyerte a Freiburg elleni német kupa döntőt

Német Kupa döntő
A berlini olimpiai stadionban rendezett német kupa döntőt a Leipzig nyerte. A lipcsei csapatban Gulácsi és Orbán kezdett, Szoboszlai csereként érkezett. Freiburgnál Sallai kezdett, gólpasszt adott.

Mind a négy magyar labdarúgó játszott a döntőben, sőt, fontos szerepük volt a végeredmény kialakulásában

 

 

A Freiburg nekiesett a Leipzignek, gól, majd emberelőnybe kerültek Sallaiék, de emberhátrányból is egyenlített a Leipzig, a büntetőpárbajt pedig Orbán jól elvégzett tizenegyesével is, Gulácsiék nyerték.

 

A Freiburg a 19. percben szerezte meg a vezetést, Sallai kezére pattant a labda, de a játékvezető nem vonta vissza videóbírózás után a gólt, a magyar válogatott szélső hozta helyzetbe Eggesteint, aki szépen lőtt Gulácsi kapujába.

A folytatásban is a Freiburg játszott erőszakosabban, a Leipzig körülményesen játszott.

Az 57. percben Halstenbert kapott pirosat, utolsó emberként szabálytalankodott gólhelyzetben, emberelőnybe került a Freiburg, ennek ellenére a Leipzig a cseréknek is köszönhetően átvette az irányítást.

A 61. percben beállt Szoboszlai és Mukiele, Szoboszlai érkezésével felgyorsultak a lipcsei támadások, elkezdett harapni a csapat, míg a Freiburg elveszítette az irányítást, majd egy figyelmetlen védekezésnek köszönhetően, Nkunku egyenlített a 76. percben. Orbán fejessel hozta helyzetbe a francia támadót, aki éles szögből lőtt a kapuba.

A kétszer tizenöt perc nem hozott több gólt, volt freiburgi kapufa, de kihúzta a Leipzig a büntetőkig, ahol a Freiburg kettőt is hibázott.

 

NÉMET KUPA, DÖNTŐ

2022.05.21., SZOMBAT 20:00

FREIBURG - LEIPZIG 1-1 (büntetőkkel 2-4)

G.: Eggestein 19 ill., Nkunku 76

 

BÜNTETŐK:

FREIBURG 2-4 LEIPZIG
  0-1 Nkunku
Petersen 1-1  
  1-2 Orbán
Günter 1-2  
  1-3 Dani Olmo
Schlotterbeck 2-3  
  2-4 Henrichs
Demirovic 2-4  

 

FREIBURG: Flekken - Gulde (N. Schlotterbeck, 106.), Lienhart, N. Schlotterbeck - Kübler (Schmid, 86.), M. Eggestein (Haberer, 86.), Höfler, Günter, Sallai (Demirovic, 79.), Grifo - Höler (N. Petersen, 79.)

Vezetőedző: Christian Streich

RB LEIPZIG: Gulácsi - Klostermann, Orbán, Simakan (Gvardiol, 113.) - Henrichs, Laimer (T. Adams, 99.), Kampl (Dani Olmo, 68.), Halstenberg, Forsberg (Mukiele, 61.), Nkunku - André Silva (Szoboszlai, 61.)

Vezetőedző: Domenico Tedesco