MTK: Menesztették az edzőt, lemondott a sportigazgató

Az MTK a Mezőkövesdtől elszenvedett sima vereség után, menesztette Márton Gábor vezetőedzőt, a sportigazgató pedig bejelentette lemondását

 

Az MTK nagy valószínűséggel kiesik az NB1-ből azok után, hogy a Paks, majd a Mezőkövesd ellen is 4-0-ra kapott ki. Menesztették a vezetőedzőt és lemondott a sportigazgató is.

 

Az MTK közleményben jelentette be Márton Gábor menesztését:

"Az MTK Budapest menesztette Márton Gábor vezetőedzőt az NB I-es labdarúgó csapat éléről. Márton vezetése alatt a téli átigazolási szezonban érdemben megerősített keret sem volt képes beváltani a hozzá fűzött reményeket, az elmúlt két mérkőzésen mutatott teljesítmény pedig kifejezetten méltatlan a klub hagyományaihoz és a válogatott játékosokkal tűzdelt játékoskeret erejéhez. A klub ezért úgy döntött, a bajnokságból hátralévő fordulókat más szakmai irányítással teljesíti." - olvasható az mtkbudapest.hu-n

A bajnokság végéig Horváth Dávid veszi át a vezetőedzői feladatokat megbízott edzőként. Horváth az U19-es csapat vezetőedzője.

 

De nem csak Márton Gábor távozott, hanem Polyák Balázs is, a klub sportigazgatója, aki a klub honlapjának az alábbiakkal indokolta a döntését.

"A 12 csapatos NB I kapcsán minden évben elmondják, az a csapat esik ki, amelyik a legtöbb fiatalt játszatja. Az előző idényben a hetedik helyünkkel rácáfoltunk a megállapításra, az idei évben úgy tűnik, nem sikerül. De hiszek benne, hogy ennek nem kell törvényszerűnek lennie, ezért is hoztam meg ezt a döntést. Bízom abban, hogy lépésemmel előidézem azt is, hogy visszatérjen egyfajta pozitív légkör a stadionba. Köszönöm a bizalmat, mellyel a klub az elmúlt 8 évben megtisztelt."