Meglepő vereséget szenvedett a Barcelona az Elchétől

Elche győzelem Barcelonában
Minimális matematikai esélye maradt a Barcelonának a bajnoki címre, a Bajnokok Ligája helyért nagy lesz még a küzdelem. Az Elche nagyot lépett előre a bennmaradás érdekében.

A Barcelona hazai pályán kapott ki az Elchétől

 

A 32. forduló záró mérkőzésén a Barcelona az Elchét fogadta, a katalánok nem tudták otthon tartani a pontokat, meglepetésre, a bennmaradásért küzdő Elche győzni tudott a Camp Nouban.

 

A mérkőzés egyetlen góljára a 48. percben került sor, ekkor Ter Stegen két óriási bravúrt is bemutatott, de a hazai védők érthetetlen figyelmetlensége miatt két kipattanót sem tudtak eltakarítani az ötösön belül, érkezett Lucas Perez és közelről megszerezte a győzelmet jelentő találatot.

Azt sem lehet mondani, hogy a Barcelonának ne lett volna helyzete, lehetősége a gólszerzésre, ezt jellemzi, hogy a mérkőzés embere Jeremias Ledesma lett, az Elche kapusa. Viszont, ha az xG-t figyeljük, akkor 1.88 vs 1.28 volt az Elche javára. Hiába alakított ki több helyzetet a Barcelona, összességében azok minősége nem volt az igazi. A Barcelona 18 lövést eresztett meg kapura, míg az Elche 6-ot, de nagyobb helyzeteket mégis a vendégek dolgoztak ki.

A vereséggel a Barcelona lassan a matematikai esélyét is elveszítheti a bajnoki címért folytatott harcban, viszont a Bajnokok Ligája helyezésért folytatott küzdelemben továbbra is talpon áll a csapat. A Barcelona egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, mint a közvetlen riválisok, viszont a Betis csak három ponttal marad le a BL-t érő helyektől.

A forduló nagy győztese a Real Madrid, amely kétgólos hátrányból fordított a Sevilla ellen, valamint az Atletico Madrid is begyűjtötte a pontokat. A Barcelona a Sevilla és az Atletico Madrid is 60 pontos, a Real Madrid pedig 75.

Az Elchének pedig bennmaradást érhettek a pontok, hat ponttal előzi meg jelenleg a kieső helyen lévő Mallorcát az Elche.

 

LA LIGA, 32. FORDULÓ

2022.04.18., HÉTFŐ 21:00

BARCELONA - CÁDIZ 0-1

G.: Lucas Perez 48