Liverpool és City előny a Bajnokok Ligájában

Liverpool, Van Dijk
A Liverpool idegenben, a Benfica otthonában harcolt ki előnyt a visszavágóra.

A Manchester City otthon, a Liverpool idegenben harcolt ki előnyt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében

 

A Manchester City - Atletico Madrid és a Benfica - Liverpool találkozókkal kezdődtek el a negyeddöntő mérkőzések a Bajnokok Ligájában. A két angol csapat előnyből várhatja a visszavágót.

 

A Manchester City megküzdött az Atletico Madriddal, a spanyolok hozták a tőlük várható szoros védekezést, de mikor egy pillanatra megnyíltak, a csereként pályára lépő Foden passzával De Bruyne mehetett az ötös jobb oldaláig és lőtt élesen a hosszú, jobb alsóba. Az angolok finoman szólva, nem engedtek sok helyzetet a spanyoloknak, hiszen nem volt kaput találó lövése a vendégeknek. Ennek ellenére a párharc természetesen még nem lefutott.

A keddi játéknap másik mérkőzésén a Liverpool szögletből szerezte meg a vezetést, Robertson szögletéből Konaté fejelt a hálóba, majd Alexander-Arnold mélységi ívelését fejelte le Luis Diaz és a tizenhatos közepén érkező Mané az ötösről a kapuba passzolt.

A második félidő elején Rafa Silva ment el a jobb oldalon, a középre lőtt labdánál Konate lyukat rúgva nem tudott takarítani az ötösről, Darwin Nunez köszönte és belőtte. A zárásra végül újra kettőre nőtt a liverpooli előny, Nabi Keita a saját térfelén szerzett labdát, majd egy mélységi passzal indította a leshatárról kilépő Luis Diazt, aki a kapust kicselezve lőtt a hálóba.

 

BAJNOKOK LIGÁJA NEGYEDDÖNTŐ

2022.04.05., KEDD     KEZDÉS
MANCHESTER CITY

De Bruyne 70
1-0 ATLETICO MADRID 21:00
BENFICA

Núnez 49
1-3 LIVERPOOL

Konaté 17

Mané 34

Luis Diaz 87
21:00