Haaland rekord fizetésért lehet a City játékosa

A Dortmund norvég támadóját a Manchester City viheti el a Real Madrid orra elől

 

A Daily Mail szerint megállapodott a Manchester City Erling Haalanddal, ami szerint a világ legjobban fizetett játékosa lehet a fiatal norvég támadó.

 

Haaland iránt a Real Madrid érdeklődik egy ideje komolyan, majd az utóbbi hónapokban a Barcelona érdeklődéséről is lehetett hallani, de az angol sajtó szerint a támadó Angliában fog kikötni. Várhatóan a következő hetekben lehet hivatalos bejelentés is az ügyről.

A hír szerint a Manchester City kivásárolja szerződéséből Haalandot, 75 millió eurót fizetnek a Dortmundnak a játékosért. Haaland pedig heti 500 ezer fontos fizetést tehet zsebre. Ilyen fizetéssel a Bayern München sem tud versenyezni, pedig felmerült a bajorok neve is Haalanddal kapcsolatban, de ennyit a Real Madrid sem fog fizetni, a Barcelona a jelenlegi helyzetében pedig pláne nem.

Természetesen, amíg hivatalos bejelentés nem érkezik, addig még lehet várakoznia a Real Madrid szurkolóinak is, hiszen Florentino Perez tervei szerint a nyáron Kylian Mbappé mellett Erling Haalandot is tervezi szerződtetni.

Bár, ha a Real Madrid keretét nézzük, akkor Mbappé és Haaland egyidőben való szerződtetése majdnem felesleges a madridi klub részéről.

Haaland érkezésével Pep Guardiola, a Manchester City edzője nem panaszkodhat egy ideig, hiszen végre egy olyan csatárt is szerezhetne, amely nem csak tipikus befejező játékos, hanem részt tud venni az összjátékban is. Tavaly a City Harry Kane-t próbálta szerződtetni, az angol válogatott csapatkapitánya valószínűleg jobban feküdt volt Guardiola játékrendszerébe, hiszen Kane az utóbbi két idény során bizonyította a Tottenhamben, hogy képes tízesként is játszani. Haalandnak pedig még ezen tekintetben még van hova fejlődnie. Viszont a City olcsóbban tudja leigazolni Haalandot, mint Kane-t, csak cserében több időbe telik majd a csapatba építése.

Haaland ügynöke Mino Raiola, így nem véletlen, hogy ekkora összegek repkednek a levegőben, és ekkora a bizonytalanság Haaland jövőjével kapcsolatban.