A Barcelona nyert a rangadón

Barcelona, Piqué, Aubameyang
Aubameyang újabb fontos gólt szerzett a Barcelona színeiben, a télen érkező támadó gólja három pontot ért a katalánoknak.

A Barcelona nehezen, de hozta a három pontot San Sebastianból, a Real Sociedad elleni pontok Bajnokok Ligája indulást érhetnek

 

A Barcelona számára a bajnoki cím idén már a reménytelen kategória, de a Bajnokok Ligája indulásért is küzdenie kell a katalánoknak. Ehhez fontos lépés volt a szintén Bajnokok Ligája helyekért küzdő Real Sociedad legyőzése.

 

A vendégek a 11. percben szerezték meg a vezetést, óriási hazai védelmi hibának köszönhetően. Előbb Dembélé találhatott volna be, eléggé üresen maradt a hosszú alsó, de a labda végül a jobb kapufáról visszapattant a mezőnybe. A hazaiak nem tudtak felszabadítani, újra az ötösre került a labda, Ferran Torres jobbról keresztbe emelt, Aubameyang pedig közelről a kapuba fejelt.

A kicsit komikus helyzetből megszerzett gól volt a mérkőzés egyetlen találata, a Barcelona "hatpontos" rangadón tudott nyerni, ráadásul a második helyen zárta a 33. fordulót. A katalán klubnak még egy mérkőzést be kell pótolnia, így három ponttal akár elléphet a Sevillától, és távolodhat az Atletico Madridtól is.

A mérkőzésen rengeteg volt a sérülés, Araujót az 55. percben, Dani Alvest a 66. percben kellett lecserélni sérülés miatt. De Barcelonától többen is húzták a lábukat a végére. A második félidőt a Real Sociedad uralta, több helyzete is volt a hazai csapatnak, de végül a meccs emberének választott Ter Stegen több bravúrt is bemutatva, tartotta csapatának az előnyt.

A mérkőzés 10 perces hosszabbítással zárult, több gólt nem hozott a La Liga 33. fordulójának záró találkozója.

 

2022.04.21., CSÜTÖRTÖK     KEZDÉS
REAL SOCIEDAD 0-1 BARCELONA

Aubameyang 11
21:30