Erik ten Hag már tárgyalt a Manchester Uniteddel

Erik ten Hag az egyik kiszemeltje a Manchester Unitednek az edzői posztra, már tárgyaltak az Ajax holland szakemberével

 

A Manchester United már meghallgatta Erik ten Hagot, az egyik edzőjelöltet. Az angol klub a korábbi hírek szerint az Ajax jelenlegi mesterét, Erik ten Hagot, vagy Mauricio Pochettinót, a PSG edzőjét szeretné a következő idényre a posztra.

 

Jelenleg Ralf Rangnick ül a Manchester United kispadján, a szakember csak ideiglenesen vette át az edzői feladatokat az idény végéig, után tanácsadói poszton tevékenykedne tovább a klubnál.

Úgy tudni, a fő kiszemeltek az edzői posztra Erik ten Hag, valamint Mauricio Pochettino. Viszont az angol sajtó szerint szóba jöhet még Julen Lopetegui és Luis Enrique is.

Erik ten Hag és a Manchester United már tárgyalt egymással a Sky értesülése szerint, meghallgatták a felek egymást. A klub a végleges döntést még nem most hozta meg, mivel más jelöltek is vannak a posztra.

Erik ten Hag 2017 óta az Ajax edzője, a szerződése 2023-ban jár le. Az 52 éves szakember kétszer nyert bajnokságot és holland kupát, az Ajax most is vezeti a bajnokságot. A Manchester Unitednek és az Ajaxnak jók a kapcsolatai egymással, köszönhetően Edwin van der Sar Ajax igazgató személyének is, aki korábban a Manchester United kapusa volt, így engedélyezték a tárgyalásokat.

Ten Hag egyszerre népszerű jelölt, mivel az Ajax játéka látványos, valamint bizonytalanság is van körülötte, mivel olyan jellegű nagy klubot, mint a Manchester United nem vezetett még. Az angol tudása állítólag egyre jobban fejlődik, a nyelvtudás nem lesz akadály.

Pochettino esetében az lehet még előny, hogy dolgozott már Angliában. Viszont az argentin mester szerződése is csak 2023-ban jár le. A PSG viszont csak akkor lesz hajlandó tárgyalni a távozásáról, ha úgy döntenek, edzőt váltanának már most nyáron. Innen nézve Ten Hag egy lépéssel előnyben van, hiszen tárgyalhatott a Manchester Uniteddel.

A Manchester United szeretné minél hamarabb eldönteni az edzőkérdést, de elkapkodni sem akarják a kinevezést.