Az Everton a 99. percben lőtt góllal verte a Newcastlet, Lampard kezét törte

Az Everton emberhátrányban nyert a Newcastle United ellen a pótolt mérkőzésen

 

A Premier League 20. fordulójából pótolt mérkőzésen volt minden, ami az izgalmakhoz kell, és a végén egy hazai csattanó, a 99. percben lőtt győztes gól.

 

Az Evertonnak nélkülöznie kellett Pickford kapust, valamint Donny van de Beek is kidőlt, így két fontos játékosát sem játszathatta Lampard, de még így is sikerült nyernie a bent maradásért küzdő liverpooli csapatnak.

A második félidő elején egy szurkoló befutott a pályára és gyorskötözővel a kapufához kötötte magát, tiltakozásként az olaj alapú infrastruktúrák ellen. Emiatt lett bőven hosszabbítás.

A 83. percben Allen, az Everton játékosa pirosat kapott, de mégis sikerült gólt szereznie a hazaiaknak. Egy látványos támadás végén a 90+9. percben Iwobi maradt egyedül a tizenhatoson belül és lőtt a kapuba.

Az Everton Twitter üzenetben jelezte a lefújás után, Frank Lampard, a csapat edzője annyira örült, hogy kezét törte, gyors gyógyulást kívántak a közösségi médián keresztül is az edzőjüknek.

Az Evertonnak minden pontra szüksége van ahhoz, hogy sikerüljön kiharcolni a Premier League-ben való maradást. A győzelem fontos lépés volt, de még sokat kell tenniük a liverpooli kékeknek ahhoz, hogy bent is maradjanak.

 

PREMIER LEAGUE, 20. FORDULÓ, PÓTLÁS.

2022.03.17., CSÜTÖRTÖK

EVERTON - NEWCASTLE 1-0

G.: Iwobi 90+9

piros: Allen 83