A Puskás Akadémia legyőzte a Ferencvárost, szoros a tabella

A Puskás Akadémia kihasználta a bő egy órás emberelőnyt, indul a tavasz az NB1-ben

 

Az OTP Bank Liga 4. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásával indult a tavaszi szezon az NB1-ben. Az edzőváltáson áteső Ferencvárosnak már csak egy pont az előnye az üldözőivel szemben.

 

A ferencvárosi Besic a 24. percben megkapta a második sárgáját is, onnantól kezdve emberhátrányban focizott a vendég csapat. Ennek ellenére volt lehetősége a zöld-fehéreknek is a gólszerzésre, de a mérkőzés egyetlen találatát Joao Nunes révén a Puskás Akadémia szerezte.

Az első félidő vége előtt szöglet után volt eredmények a hazai csapat, az előnyt pedig megőrizték a mérkőzés végéig, így igen szorossá vált a tabella.

A bajnokságot még mindig a Ferencváros vezeti 17 forduló után, a budapesti csapatnak 35 pontja van, míg a második és a harmadik Kisvárda és Puskás Akadémia 34-34 ponttal követi a bajnoki címvédőt. A negyedik helyen a MOL Fehérvár áll 29 ponttal és utána újabb szakadás, az ötödik helyen lévő ZTE-nek már csak 23 pontja van. A hétvégi folytatást az MTK és a Gyirmót várja a kieső helyekről, de nagyon szoros a mezőny, így izgalmas tavasz várható.

 

NB1, 4. forduló

2022.01.27., Csütörtök 18:30

PUSKÁS AKADÉMIA - FERENCVÁROS 0-1

G.: Joao Nunes 45+4

piros: Besic 24 (Ferencváros)

Puskás Akadémia: Markek - Mezghrani, Joao Nunes, Spandler, Szolnoki - Favorov (Skribek, 84.), van Nieff - Slagveer, Corbu (Urblík, 76.), Komáromi (Gera, 76.) - Kozák

Ferencváros: Dibusz - Botka (Wingo, 71.), Dvali, Blazic, Civic - Besic, Loncar - Zubkov (Mak, 71.), Tokmac, Uzuni - Bassey (Vécsei, 28.)