A Mallorca otthonában nyert a Barcelona

Mallorca - Barcelona, Ter Stegen
Ter Stegen a 90+2. percben mentette meg a három pontot a Barcelonának. Óriási mozdulattal hárított a német kapus, megőrízve a vezetést a csapatának.

A Barcelona idegenbeli győzelemmel kezdte az új évet

 

A Barcelona Luuk de Jong góljával nyert a Mallorca ellen, jól indult a katalánoknak az év.

 

Luuk de Jong a 44. percben fejelte a győztes gólt, Mingueza jobbról érkező beívelését fejelte a kapu jobb oldalába a holland támadó. A gólnál óriásit hibázott Manolo Reina, a spanyol kapus kifutott a kapuból, majd mikor látta, nem éri el az ötösre érkező labdát, megpróbált visszahátrálni a gólvonal felé, de elcsúszott, így lényegében üresen hagyva a kaput.

Luuk de Jong főleg az első félidőben villogott, a gólja előtt, előbb lőtt egy bal kapufát, majd egy szépségdíjas ollózó mozdulattal a felső lécet találta telibe. A gól nagyon érett a támadótól.

A Mallorca a mérkőzés hajrájában közel volt az egyenlítéshez, Jaume Costa a ráadás perceiben lőtt az ötösön belülről kapura, de ter Stegen óriási reflexmozdulattal hárítani tudott.

 

A La Liga 19. fordulójában a Real Madrid egygólos vereséget szenvedett, amit eddig a közvetlen riválisok közül győzelemmel használt ki az Atletico Madrid, majd a vasárnap esti mérkőzésen a Barcelona is.

 

2022.01.02., VASÁRNAP      
MALLORCA 0-1 BARCELONA

Luuk de Jong 44
21:00