Conte megkapja a támogatást a Tottenhamtől?

Antonio Conte és a Tottenham nehéz hét elé néz, lesz igazolás a londoni klubnál? Conte kitölti a szerződését a Spursnél?

 

 

A Tottenhamnél rendre érdekes dolgok történnek, az utóbbi évek több sztáredzőt is elbizonytalanítottak, Antonio Conte nehezen, de mégis elvállalta idény közben a munkát. De meg fogja kapni azt a támogatást, amit remél?

 

A Chelsea ellen elszenvedett 2-0-s bajnoki vereség után kérdezték Antonio Contét a helyzetről, és az olasz mester elismerte, mint korábban is, erősítésre van szükség.

"A klub nagyon jól tudja, mit gondolok, és erre nem elegendő egy átigazolási időszak."

"Az elmúlt néhány évben a szakadék nagyon nagyra nőtt, és nem egyszerű rövid időn belül megoldást találni. Ezért arra koncentrálok, hogy együtt dolgozzunk a játékosokkal."

"Négy hónapunk van arra, hogy mindent elérjünk, de ha azt gondoljuk, hogy egy átigazolási időszak elegendő megoldani a problémákat, az nem valós. Sok évre van szükség, de az biztos, hogy el kell kezdeni, és van kiindulási pont."

Antonio Conte egyértelművé tette már a klubvezetők felé, mit várna el tőlük. Erősítésre van szükség. És természetesen olyan játékosokra, akik tényleg erősítést jelentenek a csapat számára.

Mióta Antonio Conte átvette az irányítást, a Spurs főleg a bajnokságban, eddig kiemelkedően teljesít. Viszont a Chelsea elleni mérkőzések megmutatták, óriási a különbség az élvonalat képező csapatok és a Spurs között. A Manchester City, a Liverpool, és a Chelsea, elképesztően bő és minőségi kerettel rendelkezik, de még a Manchester Unitedet is érdemes ide sorolni, az eredményektől függetlenül.

A Tottenhamnél szinte nincs olyan poszt, ahol ne kellene erősíteni. A kapusposzt egyelőre biztosnak tűnik, Hugo Lloris, a csapatkapitány, éppen a napokban hosszabbította meg a szerződését. Lloris személye kétszeresen is fontos, mivel nem csak világbajnoki rutint hoz már évek óta a kapus poszton, hanem ő a csapat kapitánya is egyben.

A védelemben és a középpályán már óriásiak a problémák. Míg csatár poszton elsőre ideálisnak tűnik a helyzet, de jobban megvizsgálva a keret ott sem eléggé bő, hiszen Harry Kane az egyetlen befejező csatár, nem lehet pihentetni az angol válogatott csapatkapitányát.

Rengeteg a pletyka érkezőkről, távozókról, de januárban nem egyszerű igazolni. Ráadásul az is nyomasztó lehet a vezetők számára, hogy a már ismertséget szerzett játékosok, akik igazán erősítést jelentenének, olyan klubhoz igazolnak szívesen, ahol biztosított a Bajnokok Ligája szereplés. Jelenleg a Tottenham a vesztett pontok alapján odaérhet a TOP4-be, amit az idényt nézve Conte-faktornak is tekinthetünk, de ha a játékoskeret erősségét nézzük, óriási mázlira lesz szüksége a csapatnak ehhez.

Ráadásul Antonio Conte nem szerződött hosszú távra a klubhoz. Az Intertől a nyáron azért búcsúzott el, mert a kínai tulajdonos bejelentette, nem tudja finanszírozni azokat a terveket, amikről megállapodtak. Többek között Lukakut el is adta az Inter. Már nyáron Contét akarta a Spurs, de akkor nem látta biztosítottnak a klub részéről azokat az igazolásokat, amikkel ő vállalni tudja a munkát. Ősszel már sikerült meggyőzni az olasz szakembert, de azt is látni, rövid időszakra szerződött le. Ha nem látja biztosítottnak azokat a feltételeket, amiket ősszel megbeszéltek egymással, még az sem lenne meglepő, ha már nyáron távozna a klubtól.

Ahogy a szavaiból kiderült, tisztában van vele, nem lehet egyik pillanatról a másikra megváltoztatni a csapatot, a keretet, de ha érzi a klub részéről a szándékot, a tetteket, akkor várhatóan hosszabb távon is maradni fog, nem csak a jelenleg másfél évre szóló megállapodás végéig. De ehhez két dologra is szükség van: a csapatnak TOP4-ben kellene végezni, mert a Bajnokok Ligája indulás könnyítene az átigazolásokon. Ha ez nem sikerül, akkor is változtatni kell a keret összetételén, mert már most három olyan játékosról hallani, akiket a legszívesebben kitennének a keretből, és természetesen a kívánságlista sem rövid.

Úgy tűnik, hogy Dele Alli, Tanguy Ndombele és Giovanni Lo Celso sem feltétlenül marad a klubnál. Januárban leginkább kölcsönszerződésről lehet szó, de őket is nagy valószínűséggel csak akkor engedi el a Tottenham, ha helyükre megfelelő játékost tudnak igazolni. Tanganga iránt a Milan érdeklődik, a védelemben is történhet változás, ami viszonylag gyenge pontja a keretnek. Mint ahogy a három előbb említett játékos posztjából is kiderül, nincs olyan középpályása a Tottenhamnek, amely képes lenne védekezni és irányítani is klasszis szinten.

Ami bonyolítja még a helyzetet, Harry Kane szerepe, őt is csak addig fogják tudni megtartani, míg van esély ütőképes csapat kialakítására. Ha Conte távozik, akkor Kane maradása több, mint kérdéses.

 

MG